Хванаха крадци на картини, тарашили апартамент в София

5034
Хванаха крадци на картини, тарашили апартамент в София
Снимка: iStock/Guliver

Двама са задържани за грабеж на картини от апартамент в София, трети към момента се издирва. Това стана ясно по време на брифинг в СДВР, предаде репортер на БГНЕС.

На 25 юни на телефон 112 е получен сигнал за грабеж на картини в центъра на София. Той е подаден от дъщерята на пострадалия, която не е успяла да осъществи контакт с баща си. Потърсила ключар, и след като заедно влезли в апартамента, намерили баща й и леля й в безпомощно състояние. „На по-късен етап заявява, че от апартамента липсват 26 картини - произведения на изкуството, рисувани от художничката Анна Хен-Йосифова, около 2 350 лв. и други ценни накити“, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Трилър по холивудски: Блъди Мери от Браниполе очаква нова присъда

В тази история има всички елементи на добър холивудски трилър, само че действието се развива в пловдивското село Браниполе. Има богат б...

Директорът на СДВР обясни, че в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, се насочват към трима извършители. „Картините на по-късен етап са открити на различни места при последвалите процесуално-следствени действия. Единият от извършителите е задържан на адреса, другите двама към момента на издирването не бяха открити на адресите и съответно бяха обявени за издирване”, каза Хаджиев. При последвалите беседи и разпити единият от извършителите признава за извършеното престъпление. Вчера в сградата на СДВР с адвокат се явил и другия от тези, които според тях са извършителите.

„Към настоящият момент от заявените 26 картини отнети по време на извършването на престъплението, ние сме установили 25 картини, една картина към момента се реставрира, и тя ще бъде приобщена към останалите веществени доказателства”, каза директорът на СДВР.

В момента пострадалият, който е възрастен човек, е в добро здравословно състояние, има охлузвания по ръцете и наранявания по торса.

Повдигнато е обвинение за извършено престъпление - за грабеж, извършен при условията на съучастие, обясни районният прокурор на София Радослав Димов. Взета е мярка за задържане под стража за срок до 72 часа с оглед изправянето им пред съда с искане за постоянна мярка „задържане под стража”. Продължава издирването на другия съучастник.

Жена пострада тежко при верижна катастрофа на АМ "Хемус"

Тежка верижка катастрофа на АМ "Тракия. Три коли са се сблъскали в района на тунел "Правешки ханове" на 57-я километър в посока София. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com