КПКОНПИ влезе в Басейнова дирекция - Благоевград, вероятно заради бивш кмет

7273
КПКОНПИ влезе в Басейнова дирекция - Благоевград, вероятно заради бивш кмет
Снимка: КПКОНПИ

Акция на КПКОНПИ се осъществява в Басейновата дирекция в Благоевград. Антикорупционната комисия проверява данни за незаконни дейности от страна на ръководството на институцията, предаде Нова телевизия.

Първоначалната информация сочи, че от 2018 година досега хотели в района са използвали минерална вода, а са я плащали на цената на питейна.

Административни съдилища потвърдиха решения на КПКОНПИ за конфликт на интереси

Върховният административен съд остави в сила решение на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси за ректор на Университета по хранител...

Проверява се цялата документация по случая, като ще се търси дали действително има ощетяване на държавния бюджет в особено големи размери.

По информация на медията тази практика е започнала при предишния директор Момчил Пашов и продължава и към настоящия момент при директор Владимир Димитров.

Припомняме, че окръжната прокуратура в Благоевград е открила данни за извършени престъпления по служба от бившия кмет Атанас Камбитов. Това беше съобщено от бТВ, която излъчи свое разследване - защо от години в благоевградския плувен комплекс няма минерална вода, въпреки че за прокарването ѝ са похарчени 400 хиляди лева общински пари?

Камбитов е бивш знаков и разпознаваем кадър на ГЕРБ, който после се вля в партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

А материалът на бТВ се казваше „Водопровод за минерална вода в Благоевград захранва хотели на общински съветници вместо общинския басейн“.

Разследваща журналистка: Камбитов за пореден път лъже и замесва името ми в интриги

"Значи, когато се оплакваш от "кьорфишеци", не отговаряш с "кьорфишеци"! Този човек, за пореден път ЛЪЖЕ и замесва името ми в интриги, ...

Преди четири години община Благоевград решава да превърне града в спа дестинация. Това си намерение го описва в общинската програма за развитие.

Изготвя проект за изграждане на водопровод, с който минералната вода да бъде отведена до новия модерен плувен комплекс - за къпане и за подгряване на водата в басейна. А за да има изгода и за общината, се сключва публично-частно партньорство с хотел, който също да ползва минерална вода.

Водата тръгва близо до центъра на града, а по водопровода продължава към частния хотел. Е, случайно тръбата, която трябва да я отведе до общинския басейн, още не е свързана.

За да завърши цикълът, трябва да се изградят две отклонения - към басейна и към хотела. Това към общинския басейн все още е мираж.

Именно тогава председателят на общинския съвет пуска сигнал в прокуратурата срещу кмета на града по онова време Камбитов.

АКФ: Има съмнения за необосновани разходи и нарушения на закон от бившата управа на Благоевград

Фондация „Антикорупционен фонд“ (АКФ) сигнализира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) относно съмнения за злоу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com