Медици викат полиция в болницата средно по три пъти месечно

1734
Медици викат полиция в болницата средно по три пъти месечно
Снимка: Getty Images/Guliver

Поне по три пъти месечно се вика полиция в спешните отделения на болниците в страната. Причина за това стават пациенти хулигани или буйни техни близки. Реалните случаи са в пъти повече, но медиците сигнализират само за най-сериозните ситуации. Статистиката е в резултат от проучване на „Монитор“.

„Работещите в лечебните заведения нямат право, а и не разполагат с механизъм, по който да се справят с хулиганите, да ги заставят да напуснат болницата или да ги глобят", обяснява говорителят на Университетската болница „Света Анна” в София Антон Луков. Припомняме, че преди около месец точно там арогантен пациент започна да троши врати в хирургичното отделение. Скачаше и да бие лекари и медицински сестри. Луков обясни, че извършителят е планирал всичко предварително, тъй като е сложил ръкавица върху камерата за видеонаблюдение.

Принц Филип е приет в болница

Херцогът на Единбург е приет в болница като „предпазна мярка”, съобщи Бъкингамският дворец, цитиран от ВВС. Тази сутрин пр...

В УМБАЛ-Бургас се разигра подобна ситуация през лятото. Тогава германец с психични отклонения е останал в болничното заведение в продължение на три месеца“, разказва говорителят на здравното заведение в Юлия Андреева. По-късно станало ясно, че мъжът е спрял приема на хапчетата си, започнал да пие алкохол, паднал и си счупил таза. В бургаската болница пострадалият отказал да плати изкуствена тазобедрена става, като не пожелал и да бъде опериран. С времето психическото му състояние се влошавало.

По коридорите в болницата си устройвал "рицарски" турнири и нахълтвал в стаите на медицинските сестри и пациентите, като ги плашел. Изданието пише, че роднините му в Германия не искали да си го приберат. От туроператорската фирма били категорични, че договорът му за почивката е изтекъл и той вече не е техен клиент. В крайна сметка, директорът на болницата се принудил да му купи билет със собствени средства и да го закара до летището. Обадил се на сестра му, за да го посрещне в Германия.

Друг случай пак в бургаската болница е с пиян англичанин, който пристигнал с уж окървавени дрехи, но не можел да обясни къде точно по тялото се е наранил. Малко след това, станало ясно, че червеното по дрехите му не е кръв, а смес за настилки. Юлия Андреева обяснява, че годишно пациентите с подобни прояви, заради които се налага да се вика полиция, наброяват 30.

Отново в УМБАЛ-Бургас бил приет мъж, който по думите на лекарите, превърнал стаята в хан – поръчвал пици, пушел и пиел бира. Най-новата тенденция е агресивните пациенти и техни близки да заплашват, че ще снимат в болничното заведение и ще качат снимки или видео в социалните мрежи. В „Пирогов“ пък се е случвало докато лекарите преглеждат и помагат на ранени, техни роднини да крадат медиците. Твърди се, че се е случвало да се взимат телефони, лаптопи и портмонета.

Бившият съветски лидер Горбачов отново в болница

Бившият съветски президент Михаил Горбачов е хоспитализиран с белодробно възпаление, съобщава РИА Новости. Горбачов е влязъл в болница...

В рамките на 4 месеца в болницата са констатирани 8 случая на буйстващи пациенти, заради които е сигнализирано до Районното полицейско управление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com