X
 
 

Още не се знае нищо официално за самоличността на загиналите при взрива във Варна

736 0
Още не се знае нищо официално за самоличността на загиналите при взрива във Варна
Снимка: БГНЕС
Не е ясно кога точно ще бъде изяснена самоличността и на двете жертви при вчерашния взрив в жилищен блок във Варна – блок 302 в квартал "Владиславово". Причината е, че морската ни столица няма необходимата лаборатория и ще бъде правена експертиза в Бургас.

Държавното обвинение посочи, че двете жертви са намерени в съседни на взривеното жилище апартаменти. Засега се разследва като водеща хипотеза, че живелият в експлодиралия апартамент бивш полицай Веселин Димитров е взривил жилището заради скандал с половинката си. Нямало обаче яснота дали е имало взрив и след това е избухнал пожарът или първо е тръгнал пожар, който е довел до експлозията. За Димитров е ясно, че преди години е освободен от работата си като полицай заради корупция. Няма още каквото и потвърждение, че някоя от двете жертви може да е Димитров, но съседите смятат, че той е сред загиналите, тъй като "са се преброили".

Стабилно е състоянието на децата, приети в болница след взрива във Варна

Трите деца, хоспитализирани след взрива във Варна са в стабилно състояние, съобщават от УМБАЛ „Света Марина“ в града. &bdqu...

От прокуратурата потвърдиха, че е имало съдебна заповед, че на 6 януари Веселин Димитров трябва да напусне взривеното жилище и че той не трябва да приближава на по-малко от 200 метра от жената, с която е живял на семейни начала. Жената вече е разпитана, тя се намира в кризисен център. Общо 7 души са обгазени след експлозията.

Експертно становище гласи, че блок 302 трябва да бъде обследван за конструктивни проблеми след взрива. Едно семейство е настанено в общинско жилище, като от общината казват, че могат да окажат помощ и на други пострадали.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители