Пострадалата жена при влаковата катастрофа остава в кома

6066
Пострадалата жена при влаковата катастрофа остава в кома

Все още е критично състоянието на 62-годишната Гергана от септемврийското село Ковачево, която пострада най- тежко при сблъсъка между пътнически влак и товарен камион на жп прелез в Септември преди два дни.

Тя е на командно дишане, в кома и лекарите в КАРИТ се борят за живота й, каза изпълнителният директор на МБАЛ Пазарджик д-р Васил Вълчев. Без риск за живота, но в доста сериозно състояние е и 37-годишен мъж от Пловдив, който е получил фрактура на черепа и кръвоизливи. Останалите четирима ранени от катастрофата продължават да бъдат на лечение в болницата, но са с по-леки травми. Сред тях е 65-годишната Йорданка Мандалиева, сестра на тежко пострадалата Гергана. В стабилно състояние е 45-годишният Спас Германов от Пловдив, шофьор на тежкотоварния автомобил, който предизвика катастрофата, преминавайки на червени светлини на необезопасен жп прелез и се вряза в първия вагон от влака.

Прокуратурата образува следствено дело и събира доказателства за инцидента. Ако вината на шофьора се докаже пред съда, очаква го сериозна присъда. 31 подобни случаи има у нас миналата година, четирима души са загинали, след като автомобили са преминавали по подобен начин пред пътя на влакове.

Камион се блъсна в пътническия влак Пловдив- София в Септември на 7 май следобед. Пострадаха общо 6 души. Тежко пострадал, но без опасност за живота, е шофьорът на камиона, пресякъл на червено неохраняван жп прелез. В много тежко състояние е 62-годишна жена, която е в кома в Пазарджишката болница.

Всички пострадали пътници са пътували в първия вагон на влака, който бе смачкан от силния удар. Прозорците на вагона бяха изпочупени, а един от тях разцепен от метална колона и е твърде вероятно точно тя да е причинила нараняванията на пострадалите. Камионът бе влачен от локомотива поне 100 метра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com