Прокуратурата подхвана директора на ЦГМ за корупция

3503
Прокуратурата подхвана директора на ЦГМ за корупция
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура се самосезира заради изнесена в медиите информация за изпълнителния директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София Симеон Арнаудов. Прокуратурата ще проверява дали Арнаудов дали не е злоупотребил със служебно положение, което е довело до набавяне на облаги, а така също и за присвояване на средства. Ще има и проверка от страна на НАП на доходите на шефа на ЦГМ - откъде идват и дали отговарят на стандарта му на живот.

Проверката на Арнаудов започва заради твърдения на бивш служител на ЦГМ в "Господари на ефира". Арнаудов вече опроверга информацията и заплаши да съди доскорошния си подчинен, който остана анонимен, пише в. "Сега".

Фандъкова с тривиален отговор дали е практика да се купуват чиновници за обществени поръчки

Мисля, че с бързата си реакция показахме, че не може да се допусне накърняване на общественото доверие. Трудно се обяснява една такава ...

Междувременно общината смята да намали борда на директорите на центъра от петима на трима членове. "Мисля, че не е необходимо 5 човека да вземат заплати, за да ръководят дружеството", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. На свой ред зам.-председателят на СОС Николай Стойнев (ГЕРБ) съобщи, че с по-намален състав на ръководството управлението на дружеството ще бъде по-ефективно.

Изцяло новият съвет на директорите на ЦГМ обаче няма да е факт поне до края на юни. От думите на Стойнев стана ясно, че 30% от тежестта на оценката ще е отредена на управленческия опит на кандидатите, а останалите - на защитата на концепцията за ефективно управление и дружеството, както и личните качества на кандидатите.

В ЦГМ тече проверка и на всички обществени поръчки за цялата 2015 г. до началото на т.г. "Какъвто и да е резултатът от проверките, ще предам доклада на прокуратурата, за да направи и допълнителна външна проверка. Всякакви проверки са важни, защото се борави с публичен ресурс, така че аз подкрепям всякакви предложения", каза кметът. Това се отнася и за искането на БСП Сметната палата също да влезе в дружеството.

Заместникът на Любомир Христов

Герджиков не можа да каже дали проверката срещу Христов е почнала преди медиите да се разшумят

Очевидно има такъв начин на мислене, това е голям проблем. Работим, за да изкореним този проблем. Така председателят на Столичния общ...

"Към момента все още няма подходяща кандидатура. Търся експерт компетентен, образован, много работлив, защото на тази позиция се работи 24 ч. Изискванията са доста", каза кметът Фандъкова по отношение на овакантения пост за зам.-кмет по транспорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София