X
 
 

Заседание по мерките на кмета на район "Северен" в Пловдив и на бившия шеф на ДАБЧ

1123 0
Заседание по мерките на кмета на район "Северен" в Пловдив и на бившия шеф на ДАБЧ
Снимка: Actualno.com
Апелативният спецсъд ще реши окончателно дали кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев остава в ареста, предаде репортер на БГНЕС.

Ралев е обвинен в търговия с влияние и искане на 60 000 лева от бизнесмен, за да получи строително разрешително. Още през януари изнудваният строителен предприемач Здравко Ангелов е подал сигнал до премиера Борисов. В схемата е замесен и близък приятел на кмета Ралев - Иван Делевски, който бил посредник при предаването на подкупа.

Случаят с кмета на район "Северен" в Пловдив прилича на сюжет от "Апартаментгейт"

Кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев изглежда е арестуван по много подобен сходен случай с този на бившата кметица на "Младо...

Миналата неделя спецсъдът реши, че Ралев остава в ареста. За неговият съучастник Иван Делевски реши, че може да излезе на свобода срещу парична гаранция в размер на 60 000 лв. Постановен беше десетдневен срок за внасяне на гаранцията.

Спецпрокуратура протестира пред апелативния спецсъд определението на първата инстанция в частта му за мярката за неотклонение на Иван Делевски. Ральо Ралев пък обжалва ареста си.

Освен това, Апелативният спецсъд ще гледа мярката на бившия председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев. В края на октомври 2018 г. Харалампиев бе арестуван след разследване на корупционна схема за незаконно издаване на удостоверение за българско гражданство, а при спецакцията в агенцията задържани бяха общо над 20 души. Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях само Харалампиев и Томов са под стража.

В края на миналия месец спецсъдът остави в ареста бившия шеф на ДАБЧ, след като той за първи път поиска по-лека мярка за неотклонение. В четвъртък апелативните магистрати, пред които той обжалва това, отложиха гледането на мярката му.

Още 3 месеца парламентарна комисия ще нищи търговията с български паспорти

Още три месеца ще работи създадената Временна анкетна комисия в парламента във връзка със скандала с търговията с документи за българск...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители