X
 
 

Предприемач разказа как кметът на район "Северен" в Пловдив му е искал подкуп

8520 2
photo of Предприемач разказа как кметът на район "Северен" в Пловдив му е искал подкуп
Снимка: Actualno.com / Община Пловдив
Разбрах, че трябва да платя, в момента, в който отстранихме всички забележки по проекта. Видях на монитора на г-жа Ана Войнова, мисля е младши експерт в администрацията на район "Северен" разрешението за строителство. Тя ми каза, че предстои формалност – разрешителното да бъде разписано от главния архитект на района Михаил Богданов. Това разказа строителният предприемач Здравко Ангелов, който е човекът, подал сигнал срещу кмета на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев.

Пред Нова телевизия Ангелов обясни, че след два дни отишъл да види какво става и тогава разбрал, че кметът на "Северен" Ральо Ралев вдигнал скандал на общинарите и прибрал проекта за строеж в своя кабинет. После нещата зациклили – Ангелов опитал да си направи среща с Ралев, но той бил в отпуск.

Кметът на район "Северен" в Пловдив остава в ареста

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев остава в ареста, реши Специализираният наказателен съд в София. Мотивите на съда са,...

Накрая Ралев приел Ангелов в уж почивния си ден, след като връзката била направена от познат на бизнесмена. За пръв път се видях на живо с него тогава, подчерта бизнесменът, след като призна, че бил приятел във Facebook с Ралев. "Развика ми като ученик в трети клас", обясни Ангелов и каза, че Ралев му заявил следното: "Вие ли сте най-умния в махалата, та да вземете определен проект". По думите на Ангелов, Ралев му обяснил, че той управлява кметството и почнал да намеква къде бил самият той в схемата. "Пари не ми поиска, но впоследствие доста ядосано си излезе от кабинета", добави бизнесменът.

Ангелов каза и, че това е първата сграда, която строи в район "Северен". А разбрал, че трябва да плати, когато това му казал посредник – Иван Делевски, също задържан. Общинска служителка казала на негова служителка, че щял да спечели 390 000 евро от проекта и трябвало да даде нещо.

В крайна сметка Делевски донесъл договор на Ангелов, за който никога преди не било говорено никога. В договора обаче липсвали основни неща. По думите на Ангелов, документът уреждал той да даде 60 000 евро "първоначална вноска", за да строи и уточни, че Делевски е записан със СРС и казал, че ако при случая "Иванчева" бившата кметица на "Младост" имала такъв договор, щяла да се отърве.

На въпрос дали е проучил района, преди да тръгне да прави каквото и да е, Ангелов разказа, че предишният собственик на имота му бил казал: "Не знам как ще се оправиш с Ральо, този човек е окупирал целият район". Ангелов не пожела да влиза в подробности как е стигнал до премиера Бойко Борисов, защото не искал да създава впечатление, че само така можеш да си решиш проблемите. Стана ясно обаче, че предприемачът е имал лична среща с Борисов.

Полицаи нахлуха в район "Северен" в Пловдив, арестуван е кметът Ральо Ралев

Служители на Специализираната прокуратура, полицията и представители на КПКОНПИ влязоха в кметството на район "Северен" в Пловдив. При ...

"Реално им плащам заплатата, а те се държат по този начин. Да не говорим, че 40% от администрацията трябва да бъдат уволнени - бавно, с всевъзможни пречки", завърши Ангелов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    В Пловдив това не е практика а е закон ! За Баш кмета с неговите 10%, нЯщо ? А от "Столица на Европа" колко пара сви кмета и неговата глутница, до сега нещо да сте чули ? Няма и да чуете, защото по веригата са навързани като свински черва .
  • Гражданин 1 Гражданин преди 2 месеца Профил на трол?
    При всеки случай на умишлено забаявне и създаване на необосновани пречки от общинската администрация трябва да има телефон и сайт в интернет на който да може да се подава сигнал към службите за да започне разследване за корупция.