10 златни правила за храненето, които трябва да следвате

52287
10 златни правила за храненето, които трябва да следвате
Снимка: Pixabay.com

За да се чувствате добре, трябва да се храните здравословно. На това ни учат от малки, но до колко го спазваме. Световно известната Индра Деви е разпространила йогата по цял свят, в същото време се е хранела здравословно. Тя споделя някои от своите "златни правила", за да може повече хора по света да се хранят здравословно и да се чувстват добре.

Ако искате да направите тази промяна, вижте принципите, които тя сподели с цял свят:

Най-нискокалоричните храни, които са подходящи за диетата ви

Съвременните жени все по-често се подлагат на различни диети, в които се стремят да приемат възможно най-малко калории. Ако и вие спазв...

1. Никога не пийте вода с лед - не забравяйте, че тя пречи на доброто храносмилане и на естествената циркулация на стомашния сок. Най-вредно е да се пие вода с лед след хранене, забравете за този вреден навик.

2. Всяка сутрин чаша вода - всяка сутрин на гладно е добре да пиете по чаша хладка вода, в която можете да добавите резени лимон. Дори преди кафето, веднага щом се събудите. Това е трик, за който знаем отдавна, но е време да започнем и да го прилагаме наистина. Когато започвате сутринта с чаша вода ще се радвате на добър метаболизъм и здраве на цялото тяло.

3. Яжте плодове, не пийте сокове - не се доверявайте на соковете, те съдържат много консерванти и оцветители. Те в никакъв случай не са източник на всички полезни витамини и минерали, които могат да ви дадат плодовете. Вместо да пиете сокове, яжте плодове.

4. Избягвайте пърженото - мазнините се усвояват много трудно от организма и се изхвърлят от него последни, след въглехидратите и белтъчините. Вместо да пържите храната, просто я изпечете във фурната. Ще стане много по-здравословна.

5. Не изхвърляйте водата, в която варите зеленчуците - всъщност тя е много полезна и можете да я използвате за направата на вкусна супа. Тя се превръща в страхотен, зеленчуков бульон, основа за всякакви ястия, подходящ дори за варене на паста и приготвяне на ризото.

5 вредни храни, от които трябва да се откажете

Замисляли ли сте се, за това до колко правилно се храните? Напоследък в супермаркетите и като цяло навсякъде около нас се продават прек...

6. Избягвайте голямото количество животински мазнини - те са опасни, особено ако прекалявате с тях. Като цяло всяка храна, която е богата на мазнини и бедна на протеини е вредна за тялото ви.

7. Препеченият и стар хляб е по-полезен - всъщност колкото и странно да звучи, пресният и мек хляб не е чак толкова полезен. По-полезен е старият или пък пресният,но препечен хляб. Също така не е полезно да пиете вода докато ядете хляб. Като цяло, водата по време на хранене не е за предпочитане.

8. Дъвчете добре храната, богата на нишесте - Нишестето се превръща в глюкоза. Ако то не е добре напоено със слюнка, остава в стомаха в същото състояние и се преработва много по-бавно от организма. За това не бързайте да преглъщайте, първо много добре сдъвчете храната.

9. Избягвайте пакетираната храна - многото консерванти, оцветители и изкуствени добавки в пакетираната храна я правят изключително вредна за организма. Опитайте се да я избягвате максимално. Също така не се увличайте по сладкиши и шоколади, те също не са полезни, особено ако ги консумирате прекалено често или в големи количества.

10. Избирайте внимателно храната, която поставяте в устата си - така както избирате дреха, просто намерете храната, която е най-подходяща за вашият организъм. За да стигнете до крайната цел обаче, трябва да експериментирате с различни храни. Но запомнете едно, винаги е за предпочитане да заложите на пресни храни от колкото на пакетирани такива.

Мащабно изследване показа колко много хора умират заради неправилно хранене

Храната, която ядем, причинява ранната смърт на 11 милиона души всяка година, показва мащабно проучване. Анализът на списание The Lance...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com