5 домашни навика, които ще ви спестят много пари

3998
5 домашни навика, които ще ви спестят много пари
Снимка: iStock

Никой не иска да харчи излишни средства за плащане на сметки, покупка на храна и др. Къде е здравословната среда между харченето и спестяването?

Спрете крана

Тези 5 съвета със сигурност ще ви оправят настроението

Ако сте обезкуражени и уморени или депресирани от еднообразието в живота си, то е време да потърсите промяна. Днес ще ви предложим един...

Не всеки осъзнава колко вода се губи при миене на лицето, миене на зъбите и душ. Този процес може значително да намали сметката ви за вода.

Можете да се откажете от ваната. По-добре е с душ и да спирате крана, докато си слагате шампоан, гел и други почистващи препарати.

За миенето на зъбите, важно е също да спрете крана по време на процедурата.

Можете също да изплакнете зеленчуците след обелване, вместо да тече водата непрекъснато.

Бяла техника

Тези 10 неща ще нарушат съня ви, не ги правете преди лягане

Все повече хора страдат от безсъние. Основната причина за това е стресът, но има и други неща, които правим по навик, а те всъщност ни ...

Въпреки опасенията, че техниката ще изразходва много вода, практиката доказва обратното. Пералнята има много настройки, които са оптимални за всякакъв вид замърсяване. По-добре е напълно да откажете прането на ръка.

Съдомиялната машина също ще спести повече вода, отколкото човек. Ако изключите режима на накисване, ще се окаже много икономично.

Електрическа кана

Загубите на топлина и електричество влияят значително на сметката. Ако преброите колко пъти едно обикновено семейство топли вода в чайника, тогава всичко ще стане ясно. И ако добавим колко още време е необходимо на устройството за загряване на водата. Заключение - необходимо е да се следи чистотата на устройството, а също и да не се пълни с излишна вода. Ако двама души ще пият чай, тогава водата трябва да е като за тях.

Електрическа фурна

Навици, които ще удължат живота ви

Няма нужда да убеждавате никого в ползата от редовните упражнения и физическата активност. Ходене, колоездене, плуване, бягане, отборни...

Тук много зависи от мощността на котлона. И размерът на съдовете, в които се готвят или претоплят, също е важен. Необходимо е да изберете оптималния тиган или тенджера според размера на дъното, за да не се губи излишна топлина. Важно е да използвате капак, това също ще спести топлина, време за готвене и енергия.

Уреди

Когато оборудването е в режим на готовност, макар и незначително, то консумира електричество. Освен това е опасно, може да причини пожар или експлозия. Ако преброите всички устройства, които не работят в контакта, получавате приличен резултат. За да избегнете това, по-добре изключвайте домакинските уреди от електрическите контакти. Сметките за ток ще бъдат намалени с 10%.

Продукти

Най-добрият начин да се отървете от ненужните продукти, а следователно и от отпадъците е да не ги купувате. Струва си да отидете в магазина с предварително съставен списък. Определете сумата за една седмица и се опитайте да се придържате към нея. Менюто може да се подготви и предварително, това ще изключи покупката на ненужни продукти.

Сутрешните навици, от които гарантирано качваме КИЛОГРАМИ

Балансираното хранене и физическите упражнения са с фундаментално значение, когато става въпрос за здравословен начин на живот. Те обач...

Заеми

И тук можете да спестите пари въпреки фиксираната ставка. Просто трябва да изчислите една сума, която може да бъде преведена за изплащане на дълга по всички заеми. Дори ако това ще бъде повече от един от заемите. Така малките заеми ще се изплащат по-бързо. Впоследствие освободената сума може да бъде пренасочена към голям дълг, за да се погасява по-бързо.

Спонтанни покупки

Повечето от средствата се изразходват за такива покупки. За да избегнете загуба, първо трябва да отделите сумата и след това да я похарчите. Необходимо е да се заделят около 20% от всеки получен доход. Така ще се изчезнат постоянните дългове и липсата на пари.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 31 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 31 май /валутен калкулатор/

4 признака, че имате късмет с партньора си

Грешката, заради която дрехите миришат лошо след пране

Кои черти на лицето показват характера на човек?

11 навика, които ви обричат на бедност

7 забранени зони за поставяне на освежител на въздуха у дома

Топ 10 стари български поговорки, които носят дълбок смисъл

Никога дори наум не си казвайте тези 15 фрази, защото ви изяждат отвътре

Ако сте необвързани и търсите сродната си душа, прочетете тази притча

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com