6 неща, които трябва да направиш преди да си вземеш коте

23289
6 неща, които трябва да направиш преди да си вземеш коте
Снимка: Pixabay

Може би котето ще ви бъде подарък за рождения ден. Може би самият вие дълго време разглеждате отблизо мустакати райета от определена порода и вече сте узрели да ги вземете във вашия дом. Или просто не бихте могли да преминете покрай мъничко същество, треперещо от студа на улицата.

Всичко това означава едно: взехте коте и какво да правите след това е въпрос, който ви тревожи до голяма степен. Следващите 10-12 години - а може би и повече - един космат приятел ще живее рамо до рамо с вас. Затова всеки, който скоро ще има домашен любимец, трябва да разбере една проста, но много важна истина. За вас малко повече от десетилетие е само малък сегмент от земния път. За животното – това е цял живот! Вие трябва да го направите щастливо, здраво и с дълъг живот.

Котето в къщата не е само забавни игри и успокояващо мъркане. То е преди всичко живо същество, за което вие носите отговорност. Ако щете, този глупав мъник е вашето осиновено дете. Какво трябва да се направи в този случай?

1. Финансови разходи: фиксирани, планирани, спешни

Трябва да сте подготвени за факта, че в списъка ви с обичайни парични разходи ще се появи нова позиция - „поддръжка на котки“. Не се страхувайте, с правилната грижа, новият приятел няма да ви струва доста пари. И въпреки това ще трябва постоянно да харчите пари за храна и пълнител за тоалетна.

15 причини да живеем с котка вкъщи

Котките са най-популярният домашен любимец. Според Американската ветеринарна асоциация, около 25% от американците отглеждат котка в дом...

2. Котките са непретенциозни същества, но, разбира се, изискват внимание към себе си.

Котенцата са като малки деца, имат повече от достатъчно енергия. Те са много активни и обичат да играят. Затова се опитвайте всеки ден да отделяте време за игра с вашия домашен любимец.

3. Ако прекалено често пренебрегвате котката и нейните желания, има голяма вероятност котката да скучае.

А това ви заплашва с повреда на мебели, миризливи белези и други не най-приятните неща. За да разберете по-добре представителите на котките, първо научете повече за тях - като говорите с приятели, познати животновъди или четете специална литература.

4. Трябва да започнете да отглеждате коте почти от първия ден, когато се появи във вашата къща.

Френско министерство търси котка

Френският министър на икономиката, финансите и реконструкцията Бруно Льо Мер обеща да намери нов домашен любимец на пълно работно време...

За да направите това обаче, трябва да сте търпеливи и да не забравяте, че вашето младо попълнение е бебе, което наскоро е отнето от майка му, изпитва сериозен стрес, оказвайки се на непознато за него място, заобиколено от непознати досега.

5. Несъвършен ред

Ако сте перфекционист или сте спретнати по природа, котката у дома може да не е за вас. Този неспокоен домашен любимец със завидна последователност ще направи пълна бъркотия, разпръсквайки нещата из апартамента по време на игри или по време на така наречените „пет минути бяс“. И това е нормално, това е естеството на този звяр.

6. Грижа

Разбира се, следенето на здравето на котката е важна, ако не и първата отговорност на собственика на животното. От това, което трябва да правите през цялото време - почиствайте ушите, зъбите, следете състоянието на очите си, решете, режете ноктите и къпете домашния си любимец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com