X
 
 

9 начина да направите 2019 най-продуктивната година в живота ви

6624 0
9 начина да направите 2019 най-продуктивната година в живота ви
Снимка: iStock/Guliver
Ако все още обмисляте какви да са целите ви през новата година, добавете към списъка "увеличаване на продуктивността". Това ще окаже благотворно влияние не само на кариерата ви, а и на личния ви живот, защото ще организирате времето си по-добре и ще ви остават повече часове за почивка и приятни занимания. От Business Insider са се допитали до експерти и са селектирали най-полезните съвети за продуктивна година.

1. Имате задача, която може да се свърши бързо? Направете я веднага, вместо да я оставяте за последно. Отхвърлянето ѝ ще направи по-спокойни, няма да я мислите цял ден и ще се почувствате енергизирани.

6 начина да станете по-добър лидер през 2019 г.

Всеки иска да получи бързи резултати, особено когато влага много старание в дадено нещо. Но фокусирането върху процеса е много по-важно...

2. Дръжте телефона си далеч от себе си, докато работите, например в някое чекмедже. Стига да не очаквате обаждане, разбира се. Но иначе рискувате честичко да се разсейвате със социалните мрежи.

3. Асоциирайте нещо, което обичате, с нещо, което трябва да постигнете. Да кажем, че обожавате кафе. Привикнете да започвате с най-голямата задача за деня в компанията на любимата напитка. Така си създавате ритуал, който ви настройва на работна вълна.

4. Оставяйте си достатъчно време просто да помислите. Можете дори да го включите в графика си - "от 10 до 10:15 ч. ще обмисля стратегията си за онази важна среща". Не се захващайте с друго в определените минути.

5. Правете си списъци със задачи за седмицата и ги подреждайте по приоритети. Можете да си правите такива и с нещата, които искате да направите в свободното си време.

Как да накарате шефа да ви харесва

Всеки началник и всяка работна среда са различни, но има един универсален начин да спечелите добри позиции навсякъде - просто си вършет...

Останалите лесни начини да направите 2019 година изключително продуктивна прочетете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители