Червено вино за отслабване

24868
Червено вино за отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Медиците са изяснили, че най-добрият метод да запазим теглото си или да отслабнем около празниците е сухото червено вино. Резултатите от изследванията са представени в International Journal of Obesity, пише The Telegraph.

Учените са изяснили, че в червеното вино се съдържа голямо количество ресвератрол – защитно фенолно съединение, което допринася за изгарянето на калориите и превръщането на бялата мастна тъкан в полезната кафява мастна тъкан.

Шоколадът и червеното вино предпазват от диабет

Черният шоколад, червеното вино, чаят и горските плодове предпазват от диабет благодарение на съдържащите се в тях флаваноиди, съобщи в...

Ресвератролът попада във виното от гроздето, което си изработва това вещество за защита от паразити. Учените отбелязват, че много продукти, съдържащи това съединение, също може да са полезни за отслабване. Например боровинки, ягоди, малини и ябълки.

Учените са стигнали до своите изводи в резултат на експерименти с мишки. Гризачите ежедневно (в еквивалентна за човека доза) получавали ресвератрол, в резултат на което с 40% намаляло количеството на бялата им мастна тъкан.

Изследователите отбелязват, че полифенолите (към които се отнася и ресвератролът) допринасят за усилена експресия на гена, отговорен за окисляването на хранителните мазнини и преобразуването на бялата мазнина в кафява.

Ежедневната препоръчвана доза червено вино (сортове мерло или каберне совиньон) е 340 мл, което съответства на две-три чаши. Но учените отбелязват, че не всички такива напитки съдържат ресвератрол в достатъчно количество. Тъй като много полифеноли са неразтворими, след филтрация тяхното съдържание може значително да се снижи.

България не си пада особено по виното, показва изследване

Кои са най-големите любители на виното в света? Отговорът вероятно ще учуди мнозина, но според данни на сайта Bonial.fr във Ватикана ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните
Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Някога чудили ли сте се защо някои хора винаги изглеждат стилни, независимо от повода? Вярвате или не, астрологията може да има нещо общо с това. Днес...