Директорът на Nestle призова човечеството да промени хранителните си навици

2182
Директорът на Nestle призова човечеството да промени хранителните си навици
Снимка: Pixabay

Бързият ръст на населението на Земята налага диетата на хората да се промени, смята директорът на една от най-големите компании за храни в света - Nestle.

"Хората трябва да се научат да ядат по-малко месо, сол и захари", казва Лоран Фрекс, цитиран от Euronews, предаде БГНЕС.

Светът губи храна за 400 млрд. долара още преди да е стигнала в магазина

Светът губи около 400 млрд. долара в храна още преди тя дори да е стигнала до магазините, показват данни на ООН. Близо 14% от произвед...

"Повече зеленчуци и по-малко месо. Повече зърнени храни и по-малко захари. Населението вече е над 7,5 милиарда души и продължава бързо да се увеличава", казва изпълнителния директор и вицепрезидент на Nestle.

Според Лоран Фрекс, намаляващите ресурси на Земята, както и хроничните проблеми на хората в развитите страни със затлъстяване, са само част от проблемите. "Все повече хора осъзнават при какви условия се произвеждат храните, които консумират. Разбират за произвеждания от кравите метан или за използването на детски труд за производството на някои храни", смята Фрекс.

Директорът на Nestle беше на посещение в университет в Сао Пауло и отговаряше на студенти от Бразилия, Аржентина, Уругвай и Парагвай, които формират търговския блок МЕРКОСУР.

"Хората станаха много по-чувствителни към това, какво компании като нашата слагат в хранителните продукти и как се добиват съставките за тях. Тенденцията се засилва не само в Европа, но и в САЩ. Клиентите искат да знаят откъде идва суровината. Искат да са сигурни, че тя е произведена по етичен и законен начин", твърди Фрекс.

Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 окт...

Nestle е крупен играч на пазарите на кафе, захар, какао и мляко. Специално в Бразилия, компанията купува значителна част от произведените в страната кафе и захар.

Към компанията бяха поставени въпроси дали купува продукция от наскоро обезлесените райони в Амазонската джунгла, където естествените гори се заменят със земеделски площи. Nestle твърди, че не купува продукция от тези нови ферми, които, наред с правителството на Бразилия, са обект на много критики от екоактивисти и природозащитници.

"Когато имаме сигнал за такова нещо, разследваме. Ако има нередности около продукцията, спираме да работим с този доставчик", твърди Фекс, който признава, че големите компании имат хиляди доставчици и не е лесно да се следи всеки един от тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com