Дойде ли кризата на средната възраст? Проверете!

1733
Дойде ли кризата на средната възраст? Проверете!
Снимка: nastya_gepp / Pixabay

Сигурни си мислите “това няма да ми се случи”, но рано или късно влизате в кризата на средната възраст. За щастие не сте сами. Ето няколко признака, които ще ви помогнат да разберете дали сте навлезли в тази криза и как да се справите:

1. Апатични сте.
Нищо не може да ви развълнува и нищо не ви се струва интересно. Опитайте да си отговорите кое е важно за вас в живота, движете се напред, оставете миналото назад. Задайте си въпроса “Какво мога да направя днес”  

Защо умните жени изпадат в криза, като минат 30-те

Вероятно познавате момичета, а може би и вие сте една от тях, които са смели, успешни, справящи се с житейските предизвикателства. Те с...

2. Страхувате се да станете от леглото.
Ако започнете да си задавате въпроси защо стигнахте дотук, ако нямате желание да станете сутрин от леглото, това е сигурен знак, че имате спешна нужда от промяна. В такива моменти много хора правят странни импулсивни неща като покупка на нова кола например, което за кратко ви носи удовлетворение, но със сигурност не е решение. Време е да се развивате и учите.

3. Знаете на теория, но не действате.
Ако се чудите каква стъпка да предприемете, за да подобрите личния си и професионален живот, но не смеете да направите нищо, време е да промените поведението си. Говорете с приятели, уважаван ментор. Имате нужда някой да ви “побутне”, за да съберете смелост и действате.

4. Живеете на “автопилот”.
Хващате ли се, че живеете на “автопилот”. Не се отчайвайте. Забавете темпото, преоценете желанията си и ще промените курса на движение. 

5. Изгубихте целите си.
Имате усещането, че нямате цел в живота си, а само ежедневни задачи, които преследвате. 

6. Плановете ви не действат.
Сигурен знак, че влизате в кризата на средната възраст е, че плановете ви вече не действат. Всичко, което сте постигнали, работа, нормална рутина, сега ви изглежда задушаващо. Когато това се случи, бъдете добри със себе си. Позволете си да направите промени и да помислите кое е най-добро за вас в този етап от живота ви.

Ето как се лекува кризата на средната възраст

Неудовлетворен от живота пазач от китайския град Чанчун решил да напусне работа, като гледал видеа за художници, които създават невероя...

7. Правите големи промени, които не са във ваш стил.
Усещате се в капан, искате да промените нещо и се хвърляте в неочаквани решения. Променяте стила си на много по-младежки от вашия, искате да скачате с бънджи…  Не винаги това е лошо. Но, помислете, тези промени удовлетворяват ли ви наистина.

8. Завиждате на другите.
Мислите ли все по-често за успехите на другите, какво имат, какво са постигнали. Сравнявате ли се с тях? Струва ли ви се, че вие нещо сте изпуснали по пътя. Помнете: хората са различни, имат различна история, различен път, други цели. Мислете за своя път, своите цели и не се сравнявайте.

9. Искате да избягате от “успеха” си.
Осъзнавате, че животът е кратък, а бъдещето несигурно. Искате да избягате от успехите, които сте постигнали и да следвата някаква страст от мечтите си. Иска ви се да се захванете със странно хоби, да се занимавате с благотворителност или дори да отидете и работите в чужбина.

10. Всичко ви се струва еднообразно.
Стигаме до точка в живота си, когато всичко ни е познато и хората разчитат на нас именно заради това, че знаем какво правим. Защо криза тогава? Защото ни липсва страст. 

11. Успешни сте, но не и удовлетворени.
Работите успешно, но не сте удовлетворени. Претеглете способностите и желанията си. Кажете си “Това ли искам всъщност?”. Ако не сте удовлетворени, време е за промяна. Помислете в какво всъщност сте най-добри. Тогава, независимо от възрастта, започнете отначало. 

Мъжете са най-щастливи до 70-тата си годишнина

Учени от Орегонския и от Бостънския университет установиха, че мъжете започват да изпитват недоволство от живота си, след като навършат...

12. Играете не за да спечелите, а да не загубите.
Това е знак, че взимате решения на база страх, а не увереност. Върнете се назад. Поемайте по-големи, премерени рискове. Вече не се чувствате млади, страхувате се, че нямате време, но трябва да знаете, че сте много по-опитни от преди и по-мъдри. Играйте, за да спечелите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара Планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

3-те принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com