😂 е дума на 2015 в Оксфордския речник

6502
😂 е дума на 2015 в Оксфордския речник

През 2015 Оксфордският речник на английския език за първи път назова като дума на годината емоджито 😂 – знак, който представлява "сълзи от радост".

Емоджито се определя като неголямо цифрово изображение или иконка, която се използва в електронните средства за връзка за изразяване на идеи или емоции. Думата е заимствана от японското 絵 – картинка, и 文字 – знак, символ, и е придобила популярност поради сходството ѝ с английската дума емотикон.

И думата на 2014 е...

След като през 2013 "селфи" стана дума на годината на Оксфордския речник, за тази година вече има нов фаворит. Това е думата "вейп" (va...

През 2015 година се наблюдава нарастване на популярността на емоджи – от кореспонденцията на тийнейджърите те са стигнали до блоговете на официални лица. Например през август Хилари Клинтън попитала читателите на своя Twitter да дадат оценка на образователните кредити с помощта на емоджи.

Най-популярното в света емоджи – "лицето със сълзи от радост"е определено от компанията SwiftKey, партньор на Оксфордския речник.

По-рано британският речник на английския език Collins English Dictionary назова за дума на 2015 година глагола to binge-watch, който означава да гледаш голям брой телевизионни програми една след друга, особено всички епизоди от някой сериал.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...