Грешките, които допускаме, когато си мием зъбите!

2538
Грешките, които допускаме, когато си мием зъбите!
Снимка: Pixabay.com

Мием зъбите си преди всичко, за да се борим с кариеси. Но се оказва, че има много грешки, които допускаме по време на този сутрешно-вечерен ритуал. Тези грешки могат да изложат зъбите ни на кариеси, заболявания на венците и напълно да съсипят красотата на здравата усмивка. Какви грешки допускаме?

Мием зъбите си не достатъчно дълго

Най-доброто средство срещу кариес: Как правилно да се грижите за устната си кухина

Зъболекарите обявяват ​​бактерията Streptococcus mutans, която мигрира в устната кухина от стомаха, за виновник за нашите зъбни проблем...

Повечето не прекарват нужното време в миене. Зъболекарите препоръчват това да става в рамките на 2-3 минути, така че следващия път, когато миете зъбите, не мързелувайте, а проверявате колко време ви отнема тази процедура..

Не контролирате процеса

Тренирайте се да се гледате в огледалото и да следите траекторията на движението на четката за зъби. Факт е, че е лесно да пропуснете много важна зона по венчната линия и големият брой бактерии ще доведат до възпаление на венците и инфекция (гингивит). Колкото повече внимание обръщате на зъбите си, толкова по-вероятно е да забележите проблеми във времето, като пукнатини, драскотини или задълбочаване, причинени от шината на зъба, докато спите.

Нашата технология за почистване на зъби се нуждае от подобрение

Емайлът се състои от тясно прилежащи стъклени клонки, покриващи повърхността на зъба. Докато се мият, тези крехки клонки могат да се рушат, което води до образуване на пукнатини и отслабване на зъбите. Този процес може да се сравни с рязането на дървета. Помнете: зъбите не са дървета. Дръжте четката така, че космите да са разположени под ъгъл от 45 градуса до повърхността на зъбите и да чистят в малки кръгове. Фокусирайте се първо върху няколко зъба, след това преминете към следващите.

Развалените зъби отключват куп опасни заболявания

Зъбите издават много за здравословното ни състояние. Но въпреки това често пренебрегваме състоянието и им дори не осъзнаваме какви са р...

Почиствате твърде много

Увеличава се вероятността за увреждане на емайла със силното четкане. И ако имате навика да стискате челюстите или да скърцате зъбите си, вероятността емайлът да се повреди се удвоява. Освен това прекомерно силното почистване може да увреди венците, причинявайки раздразнение и рецесия на тъканите.

Използване на грешната четка за зъби

Купете меки четки за зъби за минимално увреждане на зъбите. Електрическите четки за зъби също могат да бъдат добри. Има дори четки, които използват ултразвукови импулси, които убиват бактериите без миене на зъби! Вашата четка за зъби може да бъде истински дом за бактерии, включително стрептококи и стафилококи. Следователно трябва да се сменя на всеки три месеца и по-рано.

Неправилно използване на конец

10 златни правила за дентална хигиена

Зъбите ви могат да блестят в прекрасна усмивка, но може и често да ви причиняват болка. Внимателната орална хигиена е ключът към здрави...

Конецът за зъби почиства местата между зъбите, където четката за зъби не прониква. Кухините се образуват основно на повърхностите при допир на два зъба. Бактериите са заседнали на тези места и ядат захар от парчета храна, образуват колонии и произвеждат химикали, които ядат емайла и могат да разрушат мекия слой дентин под него. Конецът не е допълнение, а един от най-добрите начини за борба с тези бактериални колонии.

Не слагате вода за уста след миене на зъбите

Изплакването е ключова точка за премахването на тези бактерии от устната кухина. Желателно е за изплакване да се използва течност, съдържаща алкохол. Флуорната течност за изплакване ще помогне за укрепване на зъбния емайл и ще предпази от кариеси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com