Имаш ли тези вещи у дома? Изхвърли ги моментално!

11180
Имаш ли тези вещи у дома? Изхвърли ги моментално!
Снимка: iStock/Guliver

Още от древността се е смятало, че къщата е мястото, където се срещат и противопоставят различни енергии заради предметите и вещите, намиращи се там. Някои от тях могат да бъдат положителни - предразполагат ви да се чувствате добре, облекчават умората, а други точно обратното. Но няма никакъв спор, че домът на съвременният човек се е превърнал буквално в склад за непотребни вещи, които могат да ви докарат различни неприятности, болести, или да отнемат от силите ви. 

Сега погледнете първо за тези вещи и вижте какво могат да ви причинят те.

Цветята

Не всички могат да ви бъдат еднакво полезни. Разбира се, с цвете домът е по-уютен, но за това можете да платите доста висока цена. Букети, подарени от недоброжелатели по време на някакво тържество например, ще ви засипят с отрицателна енергия и може да повлияят негативно на здравето ви. Изкуствените цветя са способни да изсмучат енергията от младостта и живота и да ви лишат от жизненост. Слагайте в жилището си предимно свежи цветя, донесени от самите вас или хора, които истински ви обичат и държат на вас.

Старите дрехи

Ако имате в гардероба отдавна забравени дрехи - няма да е лошо да се отървете от тях. А всъщност и няма лошо в това, да го обновите. Може да се разделите и с дрехи, с които сте били облечени по време на неприятности или сте имали лош късмет в тези дни. Без значение дали е тениска, рокля, джинси...вероятно пак ще ви забъркат в неприятности.

Балкон с вехтории

Събирането на боклук на балкона /което е много актуално днес/, със сигурност ще ви донесе финансови проблеми. Много хора постоянно пълнят терасите си с какви ли не предмети, картонени кутии, празни бутилки или стари домакински уреди. Ако и вие сте от тях - не се чудете защо изпитвате финансови затруднения. Захванете си и бързо изхвърлете всичко залежаващо на терасата ви в най-близката кофа за боклук.

Подаръците

Такива, които са от бившият/та ще пречат на новата ви любов. Книги, снимки, сувенири, картички... Просто тези неща ви държат още в миналото и няма да ви позволят да тръгнете с чисто сърце напред. Енергията от сувенирите е най-тежка. Така че, след края на една връзка е най-добре да се отървете от тези неща /или поне да ги върнете/.

Вещи на починали роднини

Всеки трябва да знае, че да пази и съхранява вещи на близки до сърцето си, но починали роднини е твърде опасно! Освен, че привличат душата на починалия, те могат сериозно да навредят на здравето на живите. Заради това, дрехите на починалите е необходимо да се изхвърлят. Когато става дума обаче за ценни неща или наследство, най-добре е да не бързате с действия няколко месеца след погребението. През това време наблюдавайте добре чувствата си. Смята се, че душата на починалия напуска Земята след 40 дни. Ако след това не чувствате нищо лошо, може да оставите в дома си наследените ценности. Но ако вашето здравословно състояние започне да се влошава с ден след ден, най-добре се простете с тях.

Счупени предмети

Да, ясно е, че всеки от нас има по някоя леко пукната чаша или чиния, залепено порцеланово сувенирче или фигурка и какво ли още не. Но и чашата и фигурката могат да бъдат лесно заменени. Със сигурност няма да бъдат същите, но ще внесат със себе си новото в дома ви. 

И сега ви предизвикваме! Опитайте се в рамките на месец време, всеки ден и по малко да пълните по една торбичка с излишни вещи и предмети от изброените по-горе, както и такива, които отдавна не използвате. Сами ще забележите положителната промяна в живота ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com