Изберете правилния стил на обзавеждане, за да се радвате на комфорт у дома

4568
Изберете правилния стил на обзавеждане, за да се радвате на комфорт у дома
Снимка: iStock/Guliver

Обзавеждането на апартамент влияе върху комфорта и това се дължи на използването на функционални решения, съобразени с начина на живот. Поради тази причина при планирането на дизайна се вземат предвид два фактора – стил и комфорт.

От година на година интериорните архитекти предлагат модерни начини за задоволяване на изискванията на клиентите. Те създават феноменални и модерни апартаменти, които ще издържат с години.

Дизайнът е изцяло съобразен с актуалните тенденции, които непрекъснато се развиват. Благодарение на многото стилове на интериорна декорация се получават широки възможности. От друга страна, става все по-трудно да вземем еднозначно решение кой стил да изберем.

Обикновено хората се сблъскват с подобни страхове. Самата цветова схема играе невероятна роля тук, защото ще повлияе на комфорта и благосъстоянието.

Добре е да помислите за това предварително и да се съсредоточите върху дизайн, който сто процента ще отговаря на изискванията и предпочитанията ви.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Нюйоркски стил

Първият от най-често срещаните стилове, който избират хората, изправени пред проблема как да украсят собствения си апартамент. Разбира се, не бива да учудва никого, защото впечатлява със своите форми, изискани материи и качество на аксесоарите.

Тук вниманието към всеки детайл е важно. Цветовете са приглушени, но никога без израз и характер. В зависимост от основния цвят изберете бежово или сиво.

Този стил използва пастелни нюанси на розово и жълто. В контрастен цвят, който може да включва възглавници, вази или други аксесоари, добре е да изберете интензивен нюанс. Например магента, зелено или червено. Не забравяйте, че всичко е направено от издръжливи и висококачествени материали.

Съвети за уютен интериор

Скандинавски стил

Той стана един от най-предпочитаните, прост и икономичен по форма. Това изобщо не означава, че тук е неудобно и неуютно, защото всичко е точно обратното. Решенията, използвани в този стил, са подобрени, за да се адаптират към непрекъснато променящите се тенденции.

Благодарение на това, популярността не отслабва и неизменно царува сред често избираните интериорни дизайни. Бялото е основният цвят, той се допълва от бежово, сиво или черно.

Хората харесват тези интериори, защото дори в сивите дъждовни дни миксът е ярък. Освен това елементите от дърво, памук или лен създават уютен и топъл интериор.

Дизайнерски препоръки за черно-бял интериор в апартамента

Индустриален стил

Друг от образите, които не отстъпват на челните позиции в класацията, е индустриалният стил, който вероятно се свързва с понятието лофт стил. Този интериорен дизайн се фокусира върху бели, сиви и черни цветове. Допълнително се намесва цветовата гама от червена тухла, която се появява на една от стените или кухненския остров. Атмосферата на целия интериор е сурова и, както подсказва името, индустриална.

При декорирането е препоръчително да поставите лампи, като от заводи, леко захабени мебели или аксесоари в характерен цвят. Този стил е подходящ за тези, които искат да имат модерен декор. Много елементи и мебели могат да бъдат направени на ръка, например от дървени палети вместо подматрачна рамка.

Така можете да създадете уникален еклектичен дизайн, пълен с контрасти – интериорният дизайн е творчески процес, който често носи неочаквани, но впечатляващи резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com