Съвети за уютен интериор

9974
Съвети за уютен интериор
Снимка: iStock

Пропорцията е ключов фактор в дизайна на декора на стаята. Домакините полагат всички усилия да подчертаят предимствата на интериора, да скрият недостатъците му с помощта на подходящо подреждане - накратко, да извлекат най-доброто от него. Поради това те често прибягват до трикове, които чрез измама на зрението коригират конструктивните недостатъци.

Всеки се оплаква от апартамента си. Обзавеждането му е безкрайна история. Винаги ще има нещо, което може да бъде променено, направено по различен начин, подобрено, скрито... Ретуширането на несъвършенствата на интериора не изисква основен ремонт – всичко, което трябва да направите, е да изберете правилните бои или да съчетаете типа мебели и техните подредба. Благодарение на оптическата илюзия стаята да е по-голяма или по-ниска, отколкото е в действителност.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Цветове

Апартаментите в блокове - независимо дали в стари, панелни или нови, градски жилищни сгради, оставят още много какво да се желае, що се отнася до размера на отделните стаи. Лесно е да се коригира това неудобство благодарение на използването на светли пастелни цветове. След такава метаморфоза тъжната "голяма" стая ще придобие лекота и усещане за простор. Светлината се отразява от ярки повърхности, което ги прави да изглеждат по-големи.

Чудеса обаче не можем да очакваме, по този начин няма да „разместим“ стените или да променим оформлението на помещенията, а значително ще подобрим приема му както сред членовете на домакинството, така и сред гостите.

В малките интериори избягвайте модерните напоследък, наситени, ярки цветове - те определено ще ги заглушат и визуално ще ги лишат от свободно пространство.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Има и апартаменти, чийто основен недостатък е твърде ниския таван. Никаква сила не може да го издигне по-високо - но можем да го моделираме правилно. За целта е достатъчно да го боядисате със студени, светли нюанси на бяло или синьо. Подобен ефект можем да постигнем, като умело подредим осветлението.

Елементът, насочен от интензивната светлина, винаги изглежда е по-далеч, отколкото е в действителност. Насочването на яркото сияние към тавана ще го направи визуално по-високо.

Шарка от вертикални ивици

Друг доказан трик е да нарисувате шарка от вертикални ивици върху една от хоризонталните стени на стаята. Ако поставим и относително ниски мебели в стаята, вече няма да усещаме, че стаята е твърде ниска или твърде клаустрофобична.

Ще се справим с високите тавани точно по обратния начин. Когато го покрием с тъмен цвят, веднага изглежда, че е по-близо. Въпреки това, ако предпочитаме той да остане класически бял, използвайте тъмен, приглушен цвят на пода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com