Как да обезопасим дома си, когато имаме малко дете вкъщи

3500
Как да обезопасим дома си, когато имаме малко дете вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Когато в дома има малко дете, почти всяка част от него се превръща в потенциална заплаха. Малчуганите на ранната детска възраст за бързи, любопитни към света и всичко, което ги заобикаля. Бъдете сигурни, че вашето дете ще иска да изучи всяко кътче от дома, но тогава как да го обезопасите? Ето нашите съвети по въпроса.

Обезопасете контактите – децата обичат да изучават дома и да бъркат където им видят очите, в това число и в контактите. Покрийте ги със специални капачки за контакти, а ако нямате може да ги облепите с тиксо. Проблемът е, ако този контакт ви трябва, затова най-добре използвайте капачки.

Хранителни грешки при деца и юноши - ефекти

Направените хранителни грешки не са без последствия за здравето. Симптомите обикновено са скрити и се проявяват под формата на субклини...

Приберете кухненските пособия за готвене – ножове и други опасни неща, с които детето може да се нарани. Вдигнете ги нависоко, за да не може да ги достигне.

Махнете всички дребни предмети, които могат да бъдат погълнати – монети, химикал, копчета, конци, малки играчки и т.н. Освен че може да ги сложи в устата си, детето може да се нарани с някои от тях, да ги пъхне в носа си или нещо друго. Преместете ги на високо или ги сложете в шкаф, който то не може да отвори.

Приберете всички препарати – за почистване, пране и т.н. Приберете ги в шкаф, до който детето не може да стигне. Те са токсични, а то няма да знае какво да прави и какво да не прави с тях, щом ги открие.

Внимавайте с домашния любимец – ако е по-голямо куче, пазете детето от неволно бутане на животното в стремежа му да си играе. Ако е котка, почиствайте козината, защото детето може да се задави с нея. Така или иначе, какъвто и домашен любимец да имате, не го оставяйте сам с детето ви, особено докато то все още е малко, не може да се защитава или да каже какво се е случило.

Ако ДЕЦАТА ви искат да са при баба и дядо, то причината е ТАЗИ

Бабата и дядото категорично са сред любимците на децата. Тези мили и възрастни хора категорично не се опитват да се състезават с вас, н...

Дръжте аптечка на близо – с най-необходимите неща за оказване на първа помощ, в случай че се случи нещо. Хубаво е да знаете какво се прави в ситуации, когато детето падне, нарани се, глътне си езика или нещо друго, опасно за здравето му.

Приберете плюшените играчки с пух – те са страхотни и любими на малчуганите, но не трябва да са наблизо, когато детето спи, защото пух може да попадне в устата на детето. Вместо тях използвайте топла пижамка или одеялце, което да топли детето вечер.

Наглеждайте детето – по всяко време, защото колкото и да опитвате, не можете да обезопасите всичко. Не знаете какво би хрумнало на детето, за да го предотвратите, ето защо най-добре е да го следите постоянно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com