Как да обезопасим дома си, когато имаме малко дете вкъщи

3455
Как да обезопасим дома си, когато имаме малко дете вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Когато в дома има малко дете, почти всяка част от него се превръща в потенциална заплаха. Малчуганите на ранната детска възраст за бързи, любопитни към света и всичко, което ги заобикаля. Бъдете сигурни, че вашето дете ще иска да изучи всяко кътче от дома, но тогава как да го обезопасите? Ето нашите съвети по въпроса.

Обезопасете контактите – децата обичат да изучават дома и да бъркат където им видят очите, в това число и в контактите. Покрийте ги със специални капачки за контакти, а ако нямате може да ги облепите с тиксо. Проблемът е, ако този контакт ви трябва, затова най-добре използвайте капачки.

Хранителни грешки при деца и юноши - ефекти

Направените хранителни грешки не са без последствия за здравето. Симптомите обикновено са скрити и се проявяват под формата на субклини...

Приберете кухненските пособия за готвене – ножове и други опасни неща, с които детето може да се нарани. Вдигнете ги нависоко, за да не може да ги достигне.

Махнете всички дребни предмети, които могат да бъдат погълнати – монети, химикал, копчета, конци, малки играчки и т.н. Освен че може да ги сложи в устата си, детето може да се нарани с някои от тях, да ги пъхне в носа си или нещо друго. Преместете ги на високо или ги сложете в шкаф, който то не може да отвори.

Приберете всички препарати – за почистване, пране и т.н. Приберете ги в шкаф, до който детето не може да стигне. Те са токсични, а то няма да знае какво да прави и какво да не прави с тях, щом ги открие.

Внимавайте с домашния любимец – ако е по-голямо куче, пазете детето от неволно бутане на животното в стремежа му да си играе. Ако е котка, почиствайте козината, защото детето може да се задави с нея. Така или иначе, какъвто и домашен любимец да имате, не го оставяйте сам с детето ви, особено докато то все още е малко, не може да се защитава или да каже какво се е случило.

Ако ДЕЦАТА ви искат да са при баба и дядо, то причината е ТАЗИ

Бабата и дядото категорично са сред любимците на децата. Тези мили и възрастни хора категорично не се опитват да се състезават с вас, н...

Дръжте аптечка на близо – с най-необходимите неща за оказване на първа помощ, в случай че се случи нещо. Хубаво е да знаете какво се прави в ситуации, когато детето падне, нарани се, глътне си езика или нещо друго, опасно за здравето му.

Приберете плюшените играчки с пух – те са страхотни и любими на малчуганите, но не трябва да са наблизо, когато детето спи, защото пух може да попадне в устата на детето. Вместо тях използвайте топла пижамка или одеялце, което да топли детето вечер.

Наглеждайте детето – по всяко време, защото колкото и да опитвате, не можете да обезопасите всичко. Не знаете какво би хрумнало на детето, за да го предотвратите, ето защо най-добре е да го следите постоянно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Защо пералнята не пълни вода?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com