Как да обновим спалнята с минимум средства

3015
Как да обновим спалнята с минимум средства
Снимка: iStock/Guliver

Спалнята е оазисът на дома, място за почивка, възстановяване, романтика, сближаване. Добрият сън подобрява здравословното състояние, концентрацията, работоспособността, а той е в пряка зависимост и от стаята и леглото, в които прекарвате нощта. Липсата на финансови средства е причината мнозинството хора да отделят повече внимание и финанси за обзавеждане на по-видимите зони от дома, в които посрещат своите гости – антре, хол, дневна стая, а да оставят спалнята като скрита от чужди погледни, по-неугледна и последна в ремонта, което е грешка. Вашето кътче за почивка може да стане удобно, приятно и отпускащо и с минимални вложения и промени, които може да направите сами, без да са необходими скъпи мебели и специалисти по интериорен дизайн. Ето как:

- Старото спално бельо изглежда неугледно, неудобно е и може да е причина за алергии. Заменете го с нов, макар и евтин комплект, решен в стилен цвят или десен. През деня множество кокетни възглавнички, разпръснати по леглото, създават чар и уют. Разнообразието на пазара е подходящо за всеки стил на стаята, а цените са скромни.

Цветни идеи за оформяне на вашата спалня

Хитова тенденция в дизайна на дома са игривите интериори за спалня. Ако и вие мечтаете да създадете интериор със забавен стил, то сте н...

- Олющени, избелели от времето или просто в цвят, който отдавна не е модерен, не внася красота в стаята и щастие в душата ви, старите мебели могат лесно, евтино и бързо да бъдат обновени с мебелно фолио. Изберете модерен дървесен десен или мраморен ефект. Добавете нови интересни дръжки. По-сръчните могат да използват техниката декупаж и да създадат шедьоври върху мебелите. Интересно решение е и облепянето им с кожа с текстура, което предава изключително луксозен вид. Пазарът е богат на изкуствени кожи, идеално имитиращи естествените, в различни десени, релефи и цветове. Закрепят се лесно с подходящо лепило и преобразяват стаята веднага. Добър вариант за мебелите, внасящ уют и алпийски вид в интериора, е облепянето с корк. Така ще се сдобиете с луксозна стая за малко средства.

- Заменете старите пердета с нови щори. Едноцветни, имитиращи дърво или бамбукови, те ще внесат уют и стил в дома ви. Съобразете ги с мебелите или ги оставете акцентни.

- Подмяната на килима с подова настилка е гаранция за по-стилен дом. Може да намерите паркет и гранитогрес на ниски цени по време на разпродажбите и да обновите пода много изгодно.

- Справете се с хаоса, правещ интериора евтин и неподдържан, и приберете всичко излишно – козметика, вещи, зарядни в красиви плетени кошове. Те създават уют, освежават интериора и подържат реда в спалнята ви. Единственото, което може да оставите, са книги и лампи.

Какъв цвят трябва да бъде спалното бельо?

Цветът на спалното бельо е от съществено значение за хармонията в спалнята. Цветовете, които ни заобикалят, влияят силно върху човешкат...

- Нови дрехи за стените. Истинският камък, тухли или дърво са скъпи, поставят се трудно, макар да придават на мястото неповторим лукс и топлина. Използвайте техни изкуствени или самозалепващи варианти, за да създадете акцентна стена. Освен визуалната наслада от добавената текстура ще имате и добра изолация. Ако сте използвали корк за мебелите, то е уместно да вложите от същия в акцентната стена, за да създадете идеална хармония. Интересен дизайн може да постигнете и с различни по размер рамки, огледала върху стената.

- Добавете саксийни растения или големи вази със сухи цветя и се насладете на резултата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com