Как да украсите апартамент, така че годината на Дракона 2024 да е успешна?

32579
Как да украсите апартамент, така че годината на Дракона 2024 да е успешна?
Снимка: Jill Wellington / Pixabay

Всяко животно - символ на предстоящата Нова година - има свои най-успешни и неуспешни цветове, които могат да се използват не само в облеклото, но и в интериора.

Как правилно да украсите апартамент за годината на Зеления дракон?

Основният символ на настъпващата Нова 2024 година е Зеленият дървен дракон. Затова продължаваме традицията да комбинираме зелено и червено. Първият цвят символизира хармония, спокойствие и естественост, а в комбинация с червеното носи късмет, щастие и нови надежди. И така, как да декорирате стилно пространство, като използвате комбинация от класически новогодишни цветове? Нека поговорим по-подробно.

Как да украсим масата за Нова година, така че късметът да не ни подмине?

Зелено и червено

Да, тази комбинация се използва всяка година, не губи своята актуалност. За да изглежда пространството стилно, препоръчително е да сведете до минимум комбинацията от зелено и червено, тъй като те са противоположни на цветовото колело на Итън. Най-добрият вариант би бил да използвате зелено в следните елементи: коледни венци, елегантна новогодишна елха, можете също да добавите композиции от елхови клони на празничната маса.

„Червено трябва да бъде визуално по-малко, така че се съсредоточете върху детайлите: червени топки за коледно дърво за композиции, венци и новогодишно дърво“, предлага експертът. Според дизайнера Анна Устюжанинова, можете да разнообразите вашето празнично дърво с бели камбанки и панделка. При сервиране използвайте червено в салфетки и новогодишни свещи.

Тези новогодишни и коледни декорации ще са винаги актуални

Бяло с червено и златно

Белият цвят се свързва с чистота, съвършенство и невинност. Той е визуално релаксиращ и помага да се подчертаят основните цветове - зелено и червено, така че трябва да има повече от него. Използвайте бяло в следните елементи: покривка, опаковъчна хартия, светъл интериор.

Пример за комбинация от червено и бяло в интериора: червени възглавници върху бяло покривало, светли мебели, бяла покривка с червени салфетки, бяла опаковъчна хартия с червена панделка. Използвайте златист цвят в моделите на бели съдове, топки и гирлянди.

Бежово и сребристо

„Ако искате празничен декор в по-сдържан и хладен стил, тогава можете да използвате бежово и сребристо като основни цветове“, съветва дизайнерът. Бежовият цвят ще изглежда красиво в следните елементи: покривка, аксесоари за мебели, завеси. Сребристият цвят ще добави благородство и студенина към интериора, а също така ще създаде снежна атмосфера. Това могат да бъдат ястия или новогодишна украса: гирлянди, топки и свещи.

По-добре е да избягвате преувеличената коледна украса: артикули с образа на Дядо Коледа и елени. Според дизайнерите е достатъчно да се спрете на минималистичен стил с малки акценти в червено и зелено. По-добре е да изберете текстил с класически геометрични шарки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара Планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

3-те принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com