Как най-бързо да разберем дали парфюмът ни е оригинален?

17713
Как най-бързо да разберем дали парфюмът ни е оригинален?
Снимка: iStock/Guliver

Искате да подарите на любимия човек скъп парфюм? Ето няколко съвета как да разпознаете оригиналния от фалшивия парфюм.

Колкото и да е изкушаващо да купите парфюм от пазара или онлайн магазин с голяма отстъпка, помислете преди да платите. Загуба на средства е да купувате фалшиви парфюми. По-добре да дадете малко повече за истински такъв. Истинският парфюм е по-траен и си заслужава инвестицията. Но в търговската мрежа вероятността да попаднете на фалшив продукт е огромна. Ето съветите на Рохит Кумар как да разпознаете истинския парфюм.

Флакона

Шишенцето на истинските парфюми е гладко, докато това на фалшивите често е грапаво и от материал с по-ниско качество, понякога дори от пластмаса. Качествените флакони са със стегната капачка, която гарантира, че няма да се отворят. Обърнете внимание на етикета, който е част от цялостната визия на парфюма и също трябва да е от отлично качество.

Опаковката

Обърнете внимание на кутията, която също трябва да е с отлично качество и първокласни материали. Може да проверите уебсайта на производителя, дали описанието съвпада с парфюма, който гледате. Разклатете запечатаната кутия. Ако парфюмът е истински, шишенцето вътре няма да мърда. Ако съдържанието в кутията вътре се движи, трябва да ви светне червената лампичка.

 Булчински парфюм: Как да изберем нежен и приятен аромат

Наличие на 3 ароматни нотки

Ароматът на истинските парфюми е сложно изградена консистенция. Ако ароматът ви е познат, ще може да го разпознаете, независимо от марката.

Истинските парфюми са създадени от 3 нотки: върхови, средни и базови. Върховата нотка е първото впечатление, което след това преминава към средната нотка, когато влезе в контакт с кожата, а базовата нотка може да се усети, когато парфюмът се абсорбира в кожата. Фалшивите парфюми оставят една и съща нотка от прилагането до абсорбирането. Често дори не оставят аромат един час след нанасянето.

Трайност на аромата върху кожата и дрехите

Истинските парфюми извличат ароматите си от натурални и синтетични продукти. Евтините и фалшивите парфюми разчитат само на синтетични продукти, които впоследствие миришат неестествено. Ароматът остава нетраен.

В началото фалшивият парфюм ухае подобно като истинския, но много бързо изветрява и е по-нетраен Само след час или по-малко трябва да се поднови. Ако парфюмът ви продължава да ухае на дрехите ви след 4-5 часа и ароматът му не се променя, той е истински.

Интересно: Научете къде се пръска парфюм, така че да се усеща най-дълго ароматът му

Трайност на аромата във флакона

След като отворите шишенце с истински парфюм, ароматът му издържа до 8 месеца. Цитрусовите аромати изветряват след около 6 месеца, а цветните и всички други чак след 18 месеца. Ако отворите шишенце с фалшив парфюм, ароматът ще изветреее до няколко седмици или месец.

Алергична реакция

След като сте огледали добре опаковката и външния вид на парфюма, продължете с тест. Фалшивите аромати може да предизвикат алергични реакции и да причинят зачервяване на кожата. Не пробвайте всеки парфюм, без да сте проверили дали е автентичен. Изчакайте няколко часа да видите как ухае и дали ще усетите различните нотки. 

Ако не сте сигурни в автентичността на парфюма, който оглеждайте, не го купувайте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com