Интересно: Научете къде се пръска парфюм, така че да се усеща най-дълго ароматът му

72235
Интересно: Научете къде се пръска парфюм, така че да се усеща най-дълго ароматът му
Снимка: iStock

Парфюмът е не само ароматната следа, която оставяте. Изборът му е емоция, разкрива същността ви, вкуса ви, дори социалното ви положение и строго пазени тайни за характера ви. Качествените парфюми, създадени от известни парфюмери и носещи нотки на лукс и стил, струват твърде много, за да си позволите да нанасяте ароматната течност по няколко пъти на ден. Това налага да научите къде се пръска парфюм, за да издържи до вечерта и да усещате нотките му дори на следващия ден. От създаването на парфюма до днес трайността е другата мярка за качество освен съставките. Всъщност парфюмът е по-стар, отколкото смятате. Първите парфюми се появили преди хиляди години в Египет и са включвали като съставка тамяна. Египтяните дори поставяли в гробниците си шишенца от благоуханните аромати, които да вземат със себе си в отвъдното. В Древен Рим шишенце благоухание струвало по-скъпо от златото. Съвременният парфюм обаче дължи появата си на арабския свят и Авицена, а достига своите върхове във Франция благодарение на Катерина ди Медичи. Годината на създаване на първия съвременен парфюм е 1675-та, а мястото е именно Франция.

Как да си изберем парфюм

Закупили сте скъп френски парфюм и мечтаете за трайно благоухание? Научете тайните къде се пръска парфюм, за да е дълготраен.

Къде се пръска парфюм, за да остави дълга следа по кожата ви?

Замисляте ли се, когато пръскате парфюма си? Предприемате тази финална и най-бърза стъпка в бюти ритуала си, без дори да подозирате, че грешите в нанасянето. И тази грешка ви струва както дълготрайността на уханието, така и средства, защото нанесеният неправилно парфюм бързо изветрява, налага се подновяване, а това изчерпва бързо скъпото флаконче. Ако купувате твърде често парфюм, ако скоро след нанасяне от аромата няма отчетлива следа, или ползвате бранд с ниско качество и скромна трайност, или грешите в нанасянето. Тези трикове и умни съвети на тема къде се пръска парфюм ще ви помогнат да съхраните по-дълго аромата върху кожата си.

Ароматна астрология: Ето какъв парфюм да изберете според зодията си

  1. Не втривайте парфюма си. Ако го нанесете върху китките, което е добро място, но ги втриете една в друга, връхните нотки на аромата ще избледняват и ще се изпаряват, преди да успеят да си свършат работата. Така не само ще ухае различно от магазина, но и ще намалите дълготрайността на аромата. Китките са едно от местата, на които нанасянето на парфюм се препоръчва от специалистите, но ги потупайте, а не ги трийте след впръскването на благоуханието.
  2. Друго място, особено удачно за нанасяне на благоуханието, са сгъвките на коленете, на лактите, зад ушите. Това са други места, на които се усеща пулсът ви. Нанасянето върху точките, на които се усеща пулса, помага не само по-лесно да се разпръсква приятния аромат, но и да бъде по-траен.
  3. Смело може да напръскате дрехите си. Оставете старите схващания, че това оставя петна. Единствено може да усетите, че върху дрехите ви уханието е една идея по-различно, отколкото върху кожата ви. Но тъканите ще го попият и съхранят дълбоко и ще усещате парфюма си дори след няколко дни, ако не сте изпрали дрехите.
  4. За да удължите трайността на аромата, може да използвате крем за тяло със същото благоухание. Нанасяйки върху него парфюма, той ще се задържи по-дълго. В случай, че няма формула за тяло, може да нанесете малко вазелин върху местата, на които ще се парфюмирате. Сухата кожа не задържа благоуханието. Подхранената и хидратирана го прави. Хидратирайте своята, за да се радвате дълго на любимия си аромат.
  5. Ако вълшебното шишенце е формула, която е подходяща и за косата ви, не пръскайте директно върху кожата на главата или косъма, а върху четката си, с която после минете косата навсякъде. Така при полъх на вятъра или извъртане на главата ще разнасяте благоуханието около вас.
  6. Хитър трик е впръскване върху парче памук, което да поставите в джоба на ризата си. Ще ухаете през целия ден.

Допълнителни съвети как да се грижите за парфюма си

Освен къде се пръста парфюм важно е и да знаете как да го съхранявате, за да е траен.

  • Дамската ви чанта, оставена на слънце и прекарваща цял ден в офиса и вън, не е гостоприемен дом за любимото ви ухание. Ако държите да го имате под ръка, оставете шише в шкафа си в офиса или вземете малка мостра от парфюма си в чантата. Не оригиналното цяло 50-милилитрово шише!
  • Не съхранявайте парфюма си в банята или на пряка слънчева светлина. Приберете го на прохладно и тъмно място. Светлината, жегата, влагата увреждат аромата, намаляват трайността и съсипват благоуханното ви съкровище, за което сте платили цяло състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com