Какво са Огнените зодии и кои са те?

62807
Какво са Огнените зодии и кои са те?
Снимка: Unsplash

Какво са Огнените знаци в астрологията?

Огнената стихия е пълна със страст, спонтанност и стремеж. Трите огнени знака на зодиака са Овен, Лъв и Стрелец.

Характеристики на Огнения знак:

Елементът на огъня е символ на творение, енергия и горяща страст. Огнените знаци са свързани с мъжка енергия и са склонни да избухват в действие или да водят в комуникацията. Ако сте огнен знак, това означава, че се наслаждавате на дейности на открито и празнувате даровете на майката природа. Огнените знаци са известни и с това, че отделят приятелска енергия и са общителни. Огнените знаци често са водачите на своята глутница, преливащи от ентусиазъм за живота. Енергията, решителността и нагласата на огнения знак не могат да спрат и ги правят най-добрият знак. Заедно с прекомерната ревност на огъня, силните огнени елементи обикновено имат емоционални промени в настроението, безпокойство и манипулативно поведение. Те могат да бъдат бързо настроени и горещи. Неспокойствието им може да се окаже нетърпеливо или липсва съпричастност. 

Овен (21 март - 19 април)

Символ: Овенът

Планетарният владетел: Марс

Модалност: Кардинална

Цвят на захранване: червен

Основни черти на личността: Овните имат динамична личност с конкурентна перспектива в ежедневието си. Кардиналните знаци са лидери и Овенът знае как да поеме отговорността.

Човек със знака Овен обича да посещава социални събирания, където може да бъде комуникативен и изразителен. Разбира се, този Огнен знак може да е виновен, че говори, преди да се замисли и да се втурне с главата напред в ситуации, в които няма място. Марс дава на Овена тяхната смелост, стремеж и самочувствие. Това е планетата на действието и приключването.

Силните страни на Овена са лоялност, решителност, устойчивост, силно лидерство и умения за решаване на проблеми. Тяхното естество прави нетърпението една от най-големите им слабости. Динамичната им личност също означава, че изпитват промени в настроението и имат кратка търпимост. Тъй като Овните са толкова ориентирани към действие, те също се борят с импулсивност.

Овните са най-съвместими с Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Козирог.

Лъв (23 юли - 22 август)

Символ: Лъвът

Планетарният владетел: Слънце

Модалност: Фиксирана

Цветове: Златен, Жълт, Оранжев

Основни черти на личността: Лъвовете обичат да бъдат в центъра на вниманието и да заслепяват приятелите си с тяхната креативност, хумор и усет към драматизма. Със Слънцето, което ги управлява, Лъвовете са буйни и са в дълбока връзка със себе си и се гордеят с това, което са.

Лъвовете създават лоялни приятели, но по време на конфликт тяхната повредена гордост и его може да ги накара да бъдат нетолерантни и негъвкави към другите. Подобно на символа си лъв, Лъвовете са смели. Известно е също така, че са страстни и естествено родени лидери. Търсенето на внимание на Лъв може да ги направи арогантни. Другите слабости на Лъв включват инат, мързел и липса на гъвкавост. Овен, Близнаци, Стрелец и Водолей са съвместими със силната личност Лъв.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Символ: Стрелецът

Планетарният владетел: Юпитер

Модалност: Променлив

Цвят на захранване: син

Основни черти на личността: Като Променлив знак, Стрелецът е най-гъвкавият от Огнените знаци. Те са оптимисти, свободолюбиви и се чувстват комфортно да вървят по течението.

Управляван от Юпитер, планетата на късмета и изследванията, Стрелецът е склонен да привлича и излъчва положителна енергия. Те са спонтанни, дори малко неспокойни и обичат да бъдат в движение, изследвайки нови забележителности и земи. Този Стрелец има нужда да защитава другите, но действайки, без да мисли за последици, може от време на време да създаде проблеми на този Огнен знак. Положителната енергия, излъчвана от този знак, дава на приключенския Стрелец дълъг списък със силни страни. Те са енергични, амбициозни, оптимистични, грижовни и възбудими. Но всички сили могат да бъдат ножове с две остриета. Слабостите на Стрелеца се крият в импулсивния им характер, гореща глава, безпокойство и неспособност да се ангажират. Стрелецът е романтично съвместим с Близнаци, както и с Овен, техния колега огнен знак, който споделя чертите на импулсивност и висока амбиция.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com