Кои са най-страшните места в България?

6985
Кои са най-страшните места в България?

Страшни истории за духове и таласъми, мистериозни кътчета от природата, необясними, красиви, но плашещи, създадени сякаш от сила, по-висша от нас, изоставени сгради, между чиито стени се крият стари и страшни истории, омагьосани села – кои от всички смятате, че имат място в класацията ни за най-страшните места в България?

Тайните на необяснимото, неразрешените загадки, страховитите разкази за привидения и злокобни проклятия имат много лица и всички те ни карат да държим лампите светнати през нощта дълго, след като сме надникнали в някое от най-страшните места в България. Без да имаме претенциите за изчерпателност, ви каним на едно виртуално пътуване за смелчаци до едни от най-страшните места в България.

Най-страшните места в България – нашите топ 7

1.       Дяволският мост

Има ли нещо по-страшно от дявола за вярващия? Дяволският мост е от онези места, чието възникване не можеш да си обясниш, въпросите са повече от отговорите, загадките остават, но именно тази тайнственост, съчетана с величествената природа, прави мястото притегателно като магнит за туристи, планинари и любители на страшните истории.

Когато застанете на моста в определено време през деня в отражението във водите на Арда, над които извива снагата си стария мост, ще видите… дявола. Как е построен така, че образът на дявола да се образува от свода на моста във водата, историята не знае, само легендите нашепват отговор, но той не е нито по-малко тайнствен, нито по-малко страшен. Мостът е не само сред най-страшните места в България, но и едно от най-посещаваните и фотографираните у нас.

5 места в България, за които се смята, че са прокълнати

2.       Пещерата Дяволското гърло

Отново природна забележителност, свързана с образа на дявола, които вълнува и плаши едновременно, привлича и смразява кръвта. Намираща се в село Триград в Триградското ждрело в Родопите, пещерата носи името Дяволското гърло заради формата на входа си. Част от Стоте национални туристически обекта на Български туристически съюз, пещерата е колкото интересна и посещавана, толкова и тайнствена и плашеща. Легенди се носят за нея, а всеки, дръзнал да пристъпи, си тръгва с повече въпроси, отколкото си е задавал преди.

3.       Призрачната сватба в Шишенци

Чували ли сте тъжната история на група сватбари, тръгнали някога към Шишенци от съседно село и не стигнали до него, тъй като били избити от татари? Днес местните не напускат домовете си, след като селото потъне в тъмнина, тъй като вярват, че духовете на избитите сватбари бродят неспокойни. Мнозина са чували гласовете им, виковете и биенето на сватбарските тъпани. Не вярвате? Може да погостувате на някого от гостоприемните шишенци и да се уверите сами има ли духове нощем из селото, или сенките и звуците са само част от легенди и фантазии… Ако ви стиска, разбира се.

4.       Грехът на жителите на Цонево

Историята на варненското село е колкото плашеща, толкова и тъжна. Цонево е познато като селото без църква, тъй като, след като строежът на Божия храм не се състоял, земята, предназначена за целта, била дадена на младо семейство и те изградили дом върху нея. Добрите намерения на жителите на Цонево се превърнали в кошмар – който заживявал в къщата, построена върху земята, предвидена за храм, умирал при тайнствени обстоятелства и по мистериозен начин. Сякаш къщата била прокълната. Днес Цонево вече има своята църква, за да умилостиви Бог и да изтрие прокобата, надвиснала над къщата, отнемаща животи.

5.       Къща за 1 лев

Ако считате, че никога няма да имате финансовата възможност да си закупите къща, вижте тази, която се продава за 1 лев в село Мусачево. Цената обаче не е случайна. Подобно на прокълнатата къща в Цонево и тази отнемала при странни и необясними ситуации живота на своите собственици, поради което никой не желаел да я купи. Известна като къщата на духовете, под която се счита, че има прокълнато турско гробище или прокълнато съкровище, тя е постройка, която със сигурност ще смрази кръвта ви и получава заслужено място в класацията ни на най-страшните места в България.

Кои са най-страшните места по света, за които никога не сте чували?

6.       Стари соц сгради

Рушащите се училища, болници, фабрики от социализма, които са достоен декор за филм на ужасите, едновременно тайнствени, плашещи, пробуждащи тъга, но и усещане за необясним страх, те са място, което по-възрастните си спомнят вероятно с носталгия от своята младост, когато в сградите е кипял живот, а по-младите посещават в търсене на страховити истории като част от Urbаn ехрlоrаtіоn или Urbех – приключенски туризъм, който включва именно посещаване на  изоставени и страховити сгради. 

7.       Царичина и тайните разкопки

Няма как да не се запитате какво ли са търсели с тайни разкопки, организирани и ръководени от Генералния щаб на Българската армия през 1990 година в Царичина, но предположенията са зловещи и страховити - първото човешко същество, живяло някога на Земята или извънземен разум. Факт е, че дупката бързо е капсулирана, а достъпът до нея и до днес ограничен. Какво са открили остава загадка, а Царичина остава като едно от най-страшните места в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Кои жени са по-склонни да имат момчета - може да се изненадате от отговора

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 20 - 26 май 2024

Няколко начина да се защитите от негативни влияния

7 типа мъже, които никога не изневеряват, но не бързайте да се радвате

Готвач разкри кои са най-добрите картофи за пържене

След тези 7 комплимента всяко свястно момиче ще си тръгне

Махнете ги незабавно: 5 неща, на които не им е мястото в хола

Защо е добре да ремонтирате дома си през лятото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com