Криза на средната възраст при мъжа - SOS за всяка съпруга

25149
Криза на средната възраст при мъжа - SOS за всяка съпруга
Снимка: iStock/Guliver

Около четиридесет и пет годишна възраст мъжете започват така наречения период на "криза на средната възраст". Някои в този период правят много необмислени действия, хвърляйки се към извънбрачни връзки, други, напротив, изпадат в пълна депресия, като се затварят в себе си, а трети напълно сменят работата и т.н. Всяко от горните действия може да доведе до сериозни резултати, за които ще съжалявате дълго време. Как вие, ако сте жена, да се държите в такава ситуация и ако попаднете в подобен проблем?

На първо място, жената трябва ясно да си даде равносметка, дали е готова напълно да се предаде на решаването на този проблем. Ако отговори с твърдо „да“, тогава трябва да събере сила, постоянство и да продължите напред. Има редица основни правила, които е желателно да се спазват до края на тази криза.

Първото и основно правило, без значение, какво поведение има главата на семейството, съпругът е длъжен да поеме издръжката над децата. В някои случаи действията на бащата могат, дори да шокират и да припомнят действията на някой тийнейджър, но в такива ситуации жената трябва да се въздържа със стегнат повод, като дори не се преструва, особено с деца, че той не се държи достатъчно добре. Освен това ще има ситуации, когато майката е принудена да играе ролята на баща. В този случай е важно да не се отказвате и да не се отказвате. Повярвайте ми, в края на всичко това със сигурност ще има насърчения под формата на безкрайна благодарност на един дошъл на себе си съпруг.

Второто правило, което може да ви помогне да преодолеете кризата със съпруга си, е как по-често да „потапяте” съпруга си в приятни спомени. Наистина, в паметта на един съпруг трябва да има моменти, когато той лети високо и се възхищава на себе си. Бъдете сигурни, без съмнение, че той ще се върне към онези времена. Това ще е не само добро, но и много полезно. Няма нужда да говорим иронично за новите му зависимости. В някои случаи е достатъчно само да намекнете, че преди ви е бил безумно сладък и че сте се влюбили в него от самото начало. Би било полезно да си спомним, колко безгранично го уважаваха околните, когато поведението му беше сдържано.

И основното е, че вашият съпруг трябва да се върне към нормалното психологическо равновесие и да възвърне своя морален мир. Така, ако съпругата наистина иска да спаси семейството, тогава само тя е пряко длъжна да научи любимия си да вижда красотата дори в прости и ежедневни неща. За да направите това е необходимо все по-често да си концентрира вниманието, върху това, колко приятно и наивно е поведението на растящите деца, колко живописен е изгревът и колко цветни стават картините с настъпването на очарователната есен. И, ако успеете да разгърнете и насочите мислите на съпруга си в правилната посока, тогава можете да преживеете кризата на средната възраст много по-лесно.

При първите признаци е за предпочитане жената веднага да започне да проявява интерес към делата на съпруга си. Това обаче трябва да се направи много деликатно и ненатрапчиво, в противен случай нервността му ще започне да се повишава и той напълно ще се затвори в себе си. И към всичко, в момента на подобни разговори, е необходимо да се откроят по специален начин всяко негово постижение, дори и най-незначителното. И одобрение, определено одобрение! В същото време трябва да се отбележи, че с неговите таланти можете да постигнете целите си. И, да се намекне, че все още има достатъчно време за това.

Вие сте неговата постоянна опора

Много е важно всеки мъж да осъзнае своята важност. В живота на жена му, децата, в света - с една дума, в абсолютно всичко и това е особено важно по време на криза на средната възраст. Непосредствено в този период от време главата на семейството започва да се оглежда все повече и повече, не само назад, но и наоколо. И какво е пред очите му? Възрастни деца, които много рядко се обръщат към баща си за съвет, жена, която не му обръща внимание толкова често и страстта в очите й сякаш е изчезнала. Всички тези мисли в главата започват да се въртят в главата на мъжа, всеки ден все по-бързо и по-бързо, а самите ситуации придобиват ясна форма.

Въпреки това, картината на живота може да бъде напълно различна: елегантна и млада съпруга, любещи деца, собствено жилище. И в един момент може да изглежда на пръв поглед, че животът вече се е оформил, но с настъпването на кризата на средната възраст нямам търпение да изхвърля всичко и да се втурна нанякъде. И тук проблемът не е, че мъжът не обича семейството си, цялата същност се крие в чувството на загуба с неразбирането на това, което прави в момента тук.

Нека си припомним как се създава любовта, на какво се базира?

Това е атракция, задължение и, разбира се, интимна зона. И ако вътрешните разногласия се сближат с проблеми, свързани с благосъстоянието, работата, взаимоотношенията, тогава всичко се срива моментално. В този момент мъжът осъзнава, че личните ресурси се изчерпват, точно, както времето, което е отделил, за да направи живота перфектен. Тогава сексуалната му функция може значително да намалее и недоволството от бившата му половинка да се увеличи, защото с нея не е толкова интересно, както преди десет години. В резултат на това мъжът не осъзнава, как да продължи по-нататък. Всичко това е криза, която само обожаващата и безкрайно отдадена съпруга може да помогне на мъжа да издържи. И, когато тази подкрепа я няма, тогава мъжът започва да създава промени без помощта на другите.

Възрастта му е на четиридесет - четиридесет и пет години, той се поглежда в огледалото и разбира, че все още има нещо „барут“, който не е изчезнал. Той наблюдава как младите момичета му обръщат внимание. Смята, че има достатъчно сили да създаде нещо ново и интересно. Той има доста голям опит и средства, а проблемите в семейството го насочват само към „юнашки дела“. Защо да се тревожите за тези проблеми, ако е възможно да промените всичко към по-добро?

Не всяка криза завършва с раздяла със семейството

Много просто сменят имиджа, работата, навиците си, но често изпадат в депресия, нервност и тревожност.

Ето как се лекува кризата на средната възраст

Неудовлетворен от живота пазач от китайския град Чанчун решил да напусне работа, като гледал видеа за художници, които създават невероя...

Сериозната помощ в такива ситуации е присъствието на грижовен човек наблизо е от голямо значение. И ако добавите към това хармонията, която съпътства семейното щастие от много години, тогава в този случай ще е много по-лесно да помогнете на съпруга си да не прави глупости по време на кризата на средната възраст.

Помните ли трите основни фактора на любовта? Тук те ще играят главната роля. Добре развитата интимност в една връзка, умножена по отговорност и доверие - всичко това се равнява на положителен резултат.

И не забравяйте, че далеч невинаги е необходимо да проявявате прекомерно постоянство и активност. В някои случаи са достатъчни един съчувствен поглед, разбираща усмивка и топла ръка на рамото му. Така, той веднага ще разбере, че половинката му винаги ще бъде там и заедно ще преодолеят всякакви трудности.

Приемете съмненията му

С настъпването на кризата жените обръщат внимание на факта, че съпрузите имат специфични колебания по отношение качеството на живота му. И повечето съпруги правят огромна грешка, когато отговарят на тези съмнения с негодувание. Тук е необходимо да осъзнаете, че съмненията по никакъв начин не са свързани с вас и цялата ситуация се върти само около мъжкото състояние. Тези смущения се считат за естествени на този етап. И ако едно момиче успее да осъзнае и приеме това, то веднага ще се успокои и ще може бързо да дойде на помощ и подкрепа.

Мъжете са най-щастливи до 70-тата си годишнина

Учени от Орегонския и от Бостънския университет установиха, че мъжете започват да изпитват недоволство от живота си, след като навършат...

Но, като правило, наистина е изключително трудно да се направи това. Човек в такъв момент обвинява само жената във всичко, което се случва. Безкрайно я упреква, като по подобен начин предпазва поведението й, често измисляйки всички грешки в движение. Това, обаче се счита и за норма по време на криза.

Дайте право на избор на своя съпруг

Нека анализираме една проста ситуация. Човек има престижна работа, доста добри приходи, но в същото време не изпитва удовлетворение от факта, че не може да се разкрие напълно. В такива ситуации не му достига въздух и се задушава, дори наличието на пари не го радва. За да почувства своята важност е важно да прави това, което харесва. Това, което дава възможност да изразяваме себе си, да достигаме висоти и да познаваме успеха е ценно за всеки човек. Ако мъжът почувства, че е в капан и цялата му сила се изпарява, то той ще потърси положителни емоции на друго място.

В заключение:

Всяка жена в подобна ситуация трябва да е изключително спокойна. Кавги, скандали, насилствени разправии няма да доведат до нищо добро. Отношенията между двама души изисква честност и тактичност. Говорете със съпруга си спокойно, искрено. В крайна сметка живеете заедно от десетилетия и никой не знае по-добре от вас, какви конци трябва да дърпа. Нека разговорът ви бъде приятелски. Точно сега трябва да се потопите заедно в най-трогателните спомени и да похвалите съпруга си за всички успехи и постижения. Често по време на криза мъжете не осъзнават, каква мъка носи разводът и това, че щастливият брак невинаги е гарантиран. И ако успеете да му предадете това, тогава шансовете той да напусне семейството ще намалеят значително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво не трябва да оставяте в колата през лятото?

Къде се намира най-високата столица в Европа

Топ 5 на най-големите езера в Европа

Знаете ли къде се намира най-големият аквапарк в Европа

Колко калории се изгарят след 30 минутно ходене на ден?

Къде се намира най-високата планина в Европа

Защо е препоръчително да се галят котки и кучета?

Знаете ли колко км е най-дългият тунел в Европа

Колко често трябва да се правят почивки по време на работа?

Кои са 5-те езикаа на стреса и как да разбереш кой е твоят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com