Кучето приятел на човека

5632
Кучето приятел на човека
Снимка: Elena Rogulina / Pixabay

Човекът е опитомил много и различни животни. Едни от първите били кучетата. Заедно с кучето за свой приятел на човека му било много по-лесно да изпита всички трудности на живота.

Кучетата ходели на лов с хората, защитавали жилището от диви животни, играели си с децата и разведрявали всички у дома, когато настроението не било на ниво. Тези четириноги много бързо свикват със своите собственици, в замяна се нуждаят само от внимание, обич и храна.

Признаците, че кучето ви иска да бъде оставено насаме

С повече хора от всякога, работещи дистанционно, нашите любими кученца получават повече внимание от нормалното. Докато някои породи се ...

Кучето е най-преданият домашен любимец

То никога няма да разочарова своя господаря, само дето той също трябва да носи отговорност за своя космат приятел. Кучетата са смятани за приятел на човека от много поколения насам. Те са винаги с нас. Трябва да се знае, че кучетата не са безразлични с факта, че нямат собственик или той им обръща малко внимание.

Има случаи, когато собствениците на дома напускат за кратко време и оставят четириногия си приятел при съседите си. Уви, повечето кучета реагират негативно на подобен тип поверяване на други хора. Стават тъжни, унили, понякога спират да се хранят, посърнали и безжизнени са.

И когато съответно собственикът им се завърне, стават отново щастливи, игриви. Много пъти не знаят, как да изразят удоволствието си; лаят силно, скачат към собственика си, полагат глава на коленете, ядат лакомства от ръцете на стопанина си с удоволствие и пр.

Кучетата са много силно привързани към стопаните си

Защо кучето ви се обляга на вас?

Има малко неща, които са по-сърдечни от това да почувствате, че вашият пухкав спътник се притиска към крака ви или се гушка до вас. Без...

На кучетата не им пука за статуса на човек в обществото.

Кученцето може да озари живота на самотен човек

Необходимо е само да се разхождате с него навреме, да го храните, а когато го галите по главата, трябва да сте много внимателни. Правете го като вид похвала или за награда.

Кучето ще ви развесели, когато се прибирате у дома, дори може да ви поднесе домашните чехли. Кучето винаги ще чака и ще се радва на пристигането на стопанина си.

Кучето от миналото до наши дни

Здравословните ползи да имаме КУЧЕ

Искате да тренирате, но просто не можете да се накарате да стигнете до фитнес залата? Имаме страхотни новини за вас (и за вашата талия)...

Кучетата остават лоялни към хората, през тежките години на Втората световна война, извличайки ранени войници от бойното поле. Те помагали за залавянето на опасни престъпници. Мнозина и в наши дни вършат работата на водачи, придружаващи незрящи собственици. Пък и, колко е забавно само да гледаш представлението на кучета в цирка.

В заключение:

Всеки, който има такъв космат приятел, може да се чувства истински късметлия. В негово лице ще имате надежден защитник, на когото винаги ще може да се доверите. Не забравяйте да се грижите за кучето си и то ще стане ваш истински и безрезервен приятел за много години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои чайове се препоръчват за добър сън

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com