X
 
 

„Куин“ увековечени на нова британска монета

1727 0
„Куин“ увековечени на нова британска монета
Снимка: Getty Images/Guliver
"Куин" става първата група, отпечатана на британска монета. Тя ще се присъедини към кралица Елизабет II на нова монета, която пуска Кралския монетен двор, съобщава АФП, цитирани от БГНЕС.

Емблематичната британска група е увековечена върху монета, стартираща серията „Music Legends“ (Музикални легенди), произведена от официалния монетен двор. Кралица Елизабет е от лицевата страна, а както обикновено за придружаващия я образ, „Куин“ е от обратната страна.

Може да има продължение на "Бохемска рапсодия"

Британската рок група Queen обмисля продължение на биографичната драма "Бохемска рапсодия". Това се съобщава от публикация в Пейдж Сикс...

Монетата изобразява инструментите, на които свирят вокалистът Фреди Меркюри, китаристът Брайън Мей, барабанистът Роджър Тейлър и бас китариста Джон Дийкън.

Виждат се пианото на Меркюри „Bechstein“ и микрофона му със запазена марка, личната електрическа китара на Мей, бас барабана на Тейлър с логото на групата и бас китарата на Дийкън „Fender Precision“. Пианото ес три натиснати клавиша, представляващи нотки от мелодията на техния забележителен хит от 1975 г. "Бохемска рапсодия".

"Да се почете нашата група и да се приветства нашата музика по този начин е много трогателно, истинска чест", отбелязва 72-годишният Мей.

Монетите са съществена част от звученето на групата: Мей свири на китарата си, като използва стари парчета от шест пенса.

Първа класа самолетен билет за първокласна китара

Легендата от "Куин" Брайън Мей похарчи 16 000 долара за самолетен билет първа класа за своята китара, предаде БГНЕС. Рокаджията трябва...

Дизайнерът на монетата Крис Фейси заяви, че се е опитал да представи „музикалната демокрация“ в лицето на групата, в която и четиримата членове са автори на класически хитове.

„За да отразя този усет за баланс между тях, създадох дизайн, който представяше всеки техен емблематичен инструмент.“

С номинална стойност от 5 паунда (6,50 долара, 5,85 евро) за колекционерите монетата струва 13 британски лири в блестящата й форма на прототип.

Actualno.com

Етикети: