Лукс с дъх на бензин

36399
Лукс с дъх на бензин

Отдавна автомобилните компании не се занимават само с конструирането и продажбата на автомобили. Това просто не е достатъчно. В повечето от компании работят дизайнери, чиито творчески размах отдавна е надскочил ограниченията на автомобилната конструкция. А модата и луксът са направления, генериращи огромни приходи, поради което не малка част от компаниите създават отделни подразделения, насочени в тази посока, като например Porsche Design.

 

300 000 евро за Aventador Roadster

Тази сутрин Lamborgini официално обяви появата на най-новия член в семейството – зашеметяващият Aventador LP700-4 Roadster, който...

Освен на пистата и със серийната „факс машина” MP4-12C, McLaren искат да са първи и във водата. В този им стремеж трябва да им помогне футуристичната „яхта” CXL UltraLuxum. Тя разчита на иновативни материали и задвижване. Въглеродните влакна вече са нещо съвсем нормално, а не прищявка. По-интересното обаче е, че освен вятъра, който задвижва дългия 48 метра плавателен съд, той може да се задвижва и от хибридна система: два електромотора, литиево-йонни батерии и дизелов агрегат, чиято функция е само на генератор. Благодарение на системата CXL UltraLuxum може да се движи с максималните 15 възела. И да не забравим, на борда си има и специален гараж за McLaren MP4-12C.

 

Хронографите са предпочитан лайфстайл продукт, на който наблягат почти всички известни имена в корпоративния свят. В средата на месеца Aston Martin и Jaeger-LeCoultre пуснаха часовника AMVOX7, посветен на осмата година от сътрудничеството между двата бранда. Естествено специалното изпълнение има и специална цена, която обаче би следвало да е по джоба на един собственик на Aston - AMVOX7 струва само $26 000. Характерното, освен цената, са елементите, които напомнят много за Vanquish, а цифирблатът е почти копие на радиаторната решетка на автомобила.

 

Парфюми, телефони или якета не занимават Jaguar (макар и „котката” да има подобни артикули в портфолиото си), които в началото на месеца представиха моторна лодка, вдъхновена от Jaguar D-Type. Концепцията на тази лодка бе представена успоредно със световния дебют на XF Sportbrake. Моделът е с корпус, изработен от фирбостъкло. Дължината й е 6,1 метра, в конструкцията й са внедрени детайли от въглерадни влакна, а палубата е от тиково дърво.

Рекордни $5,5 млн. за McLaren F1

Британец продаде любимата си играчка и подобри предишния рекорд за модела. И това не е Роун Аткинсън. McLaren F1 вече има своя наследн...

 

Дългогодишното сътрудничество между Bentley и Breitling е дала резултат под формата на някои съвършени часовници, а последният, Bentley GMT, е в серия от 250 бройки и бе пуснат в чест на дебюта в началото на годината на Continental GT V8.

Нас обаче ни харесва много повече специалният Bentley апартамент в нюйоркския хотел St. Regis. Площта на този луксозен апартамен е 160 кв. м и може да бъде ваша за скромните $9500 на нощ. Ако пък нещо не ви се нрави в интериора, то хотелът предлага и апартаменти, обзаведени от Dior и Tiffany.

 

Нещо много „по-тънко”, но все пак някоя и друга хиледарка в левове, ще излезе това кожено яке от Lamborghini, което освен марката, е и от колекция есен – зима 2012/2013. В нея с логото на бика фигурират още чанти, раници, калъфи за смартфони и таблети. Кожените якета обаче са основното в колекцията, а тя е създадена съвместно с компанията -Range.

Спад на продажбите на коли в Европа с 4,8%

Продажбите на нови коли в Европа са намалели с 4,8% до 959 412 през октомври, тринадесети пореден месец на спад, съобщи в комюнике А...

 

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com