Рекордни $5,5 млн. за McLaren F1

34183
Рекордни $5,5 млн. за McLaren F1

Британец продаде любимата си играчка и подобри предишния рекорд за модела. И това не е Роун Аткинсън.

McLaren F1 вече има своя наследник и тепърва ще следим развитието на Р1 от концепция в реален сериен наследник на своя именит роднина. Докато излезе на улицата и се опита отново да постави скоростен рекорд (макар тази задача в момента да изглежда доста трудна), ние ще продължим да се възхищаваме на McLaren F1, който взриви автомобилния свят при появата си. Тогава той се продаваше за около $1 млн., която цена го правеше един от най-скъпите автомобили в света.

Пътищата в страната са предимно сухи

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, пътните настилки са предимно сухи, на отделни места от страната - влажни. Намален...

Този факт продължава да е в сила и днес. F1 бе произведен в тираж от само 65 бройки и именно този факт увеличи цената на триместния суперавтомобил до рекордните $5,5 милиона.

Тази сума взе 29-годишният Том Хартли. Британецът се занимава с продажба на автомобили от 11 години, но последната му сделка той я разгрежда като Светия Граал на търговията.

McLaren се продава за наистина много кеш, но подобна цена е безпрецедентна. Предишната рекордна цена бе за F1 с много малък пробег, продаден на търг през 2008 г. за $4,1 млн. Изглежда обаче, че пазарът за подобни автомобили наистина е експлоадирал. Жалкото е, че едва ли това бижу за $5,5 млн. някога ще види осевата линия.

Редактор: Пламен Георгиев

Кризата свали гърците от колите

Финансовото министерство на Гърция не успя да събере почти 150 милиона евро под формата на пътен данък, тъй като стотици хиляди автомоб...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com