Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо не трябва да гоните котка, която е влязла сама в къщата ви?

30 май 2024, 20:11 часа

В продължение на векове котките са били третирани по специален начин. В Египет и Китай, например, те са били причислявани към божествените същества, а в Тайланд - отглеждани от будистки монаси.

Четириногите мъркащи приятели са на почит и до днес. Японците например почитат щастливото коте Манеки-неко, което веднъж спасило принц от трагична смърт. Да, да, това е същата котка с вдигнат ляв крак, която може да се види в заведенията за азиатска кухня и магазините за сувенири.

В Турция и Кипър котките могат да ви очакват в магазините за хранителни стоки и дрехи, в ресторантите и дори в медицинските центрове. Никой от местните жители не си и помисля да прогонва косматите (а понякога и не толкова косматите) посетители. Това се дължи и на факта, че с тях са свързани много знамения. Знаете ли какво обещава един неканен мустакат гост на прага на дома ви? Разказваме ви в нашата статия.

Носи щастие

Съществува мнение, че котките умеят да разпознават енергията, излъчвана от хората и пространството, затова идват само там, където им е удобно и спокойно. И често не са с празни лапи: в тях може да се крие късмет, промени към по-добро и благоденствие. За да запазите всичко това в дома си, трябва да посрещнете правилно госта. В идеалния случай, разбира се, да го приютите и да се превърнете за него в най-грижовния и внимателен домакин. Ако това е неосъществимо, то поне дайте на щедрия пътник да се напие и нахрани.

Как да разберете, че котката ви се усмихва

Отклонява неприятностите

Според друга широко разпространена версия котките идват при тези хора, които са на път да имат лош късмет. В този случай животното всъщност се превръща в жив мъркащ амулет и избавя новите си стопани от потенциални неприятности.

Вярва се също, че мустакатият спасител напуска дома си, когато успешно се справи с отговорната си и благородна мисия: той е отнел неприятностите - време е да продължи напред, към други късметлии, които чакат помощ.

Иска да лекува

Сигурно сте чували за функцията на лечители, която активно се приписва на котките. Те, казват, усещат болестта и дори лягат на болното място, за да поемат удара върху себе си и да освободят човека от нещастното състояние.

В необятната мрежа можете да откриете много невероятни истории за стопани, които са се доверили на любимите си възприемчиви домашни любимци и са отишли на преглед при лекари. Например котките обичали да си почиват на гърдите или на главата на стопанина, а по-късно на тези места били открити злокачествени образувания.

Топ 10 на едни от най-красивите породи котки

Предава съобщение

Говорим за болести и скръб. Понякога котките влизат в ролята на пратеници, уверяват мистиците. По някакъв изненадващ начин мъртвите хора се свързват с животните и с тяхна помощ предават съобщение за себе си на роднини и приятели. Посланието не е предупреждение за нещо лошо или оплакване от собствените им страдания на онзи свят, а напротив - утеха.

Същността на посланието в този случай се свежда до следното: човекът се е установил след смъртта си и тръгва на дълго пътешествие. Не се притеснявайте и не скърбете - продължете да живеете и да се радвате на всеки ден.

Обещават ново попълнение в семейството ви

За котките е известно, че са плодовити дами и рядко страдат от недостиг на потомство. Ето защо не е изненадващо, че хората свързват появата им на прага на къщата с предстоящо попълнение в семейството. Обещаното предзнаменование има няколко версии.

Според една от тях бременна котка трябва да ви дойде на гости - трябва да я приемете и да помогнете на бебетата да се появят на бял свят. Според втората, самото коте трябва да дойде на гости – посланието му е: „Много скоро ще станете родители“. Младият пътник също трябва да стане член на вашето семейство и да бъде обгрижван и отглеждан до края на дните ви.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес