Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога дори наум не си казвайте тези 15 фрази, защото ви изяждат отвътре

30 май 2024, 20:22 часа

Много хора забравят колко мощни са мислите. Ако редовно мислите негативно за себе си, скоро животът ви ще започне бързо да се влошава: проблемите ще ви завладеят, здравето и отношенията ви ще се влошат. Кои са забранените думи, които не трябва да си казвате дори рядко?

Мислите имат огромна сила и влияние върху нашето подсъзнание, тяло и дори карма. Негативните нагласи и думи могат да унищожат човек отвътре, като постепенно подкопават неговото самочувствие, увереност и перспективи за живот. Те също вредят езотерично - създавайки празнини в енергийното биополе, през които магии, проклятия, зли очи и просто цялата негативност на другите могат да се „залепят“ за човек.

13 фрази, които използват само хора с висока емоционална интелигентност

Всяка дума, която произнасяме, носи енергия, която може да създава или разрушава. Положителните мисли, включително тези, насочени към вас самите, могат да вдъхновяват, подкрепят и лекуват. Докато негативните предизвикват страх, безпокойство и болести.

Човек, постоянно заобиколен от психически негативизъм, започва да го приема като норма, което се отразява на неговото психическо и физическо състояние. Постоянното повтаряне на себе си, че всичко непременно ще бъде лошо, че човек е глупав, грозен и некадърен, формира песимистичен мироглед, води до стрес, депресия, а понякога и до сериозни заболявания. Така думите и отношението могат да се превърнат в самоизпълняващо се пророчество, оказващо влияние върху съдбата на човека.

Самоизпълняващо се пророчество е концепцията, че вярата в определено събитие или резултат може да доведе до това действително да се случи. Но не заради магията, а заради подсъзнанието. Човек несъзнателно ще направи всичко в своето поведение и решения, за да потвърди, че е бил прав и че всичко е наистина лошо.

Кармата също играе важна роля в този процес. Отрицателните думи и мисли могат да създадат тъмни петна по него, привличайки допълнителни негативни събития и последствия. Колкото повече човек се заблуждава, убеждава в лошото и неуспешното, толкова повече подсъзнанието се адаптира към желаните сценарии. Следователно кармата ще се замърси, късметът ще се отвърне и жизнеността ще изтече.

Фрази, които подлудяват и най-спокойните мъже!

А сега ще изброим най-негативно оцветените и следователно опасни думи, които не трябва да си казвате дори в моменти на дълбоко отчаяние. В края на краищата, тези „паразити“, пуснали корени в душата и подсъзнанието на човек, могат бързо да унищожат всичко. Запомнете ги, за да не ги използвате никога:

-          Никога няма да мога да направя това.

-          Безполезен съм.

-          Нямам нужда да уча/развивам.

-          Винаги се провалям.

-          Никога няма да постигна целите си.

-          Никой няма да ме разбере.

-          Не заслужавам щастие.

-          Животът ми е безполезен.

-          Никога няма да бъда успешен.

-          Винаги правя грешки.

-          Няма да успея.

-          Никой не се нуждае от мен.

-          Не мога да променя живота си.

-          Мечтите ми са непостижими.

-          Никога няма да бъда щастлив.

За да избегнете разрушаването на подсъзнанието, съдбата, тялото и кармата, важно е да сте наясно с вашите мисли и думи, да се стремите към позитивно мислене и комуникация. Положителните нагласи и милите думи имат силата да лекуват и възстановяват хармонията вътре и около нас.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес