Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 признака, че имате късмет с партньора си

30 май 2024, 22:44 часа

Имате късмет, ако сте срещнали човек, който отлично разпознава своите и чужди емоции и знае как да ги контролира в трудни житейски ситуации. Проверете как се държи вашият партньор.

Връзката с уравновесен и стабилен човек е голямо щастие и късмет. Макар и само защото в ежедневието с такъв човек винаги ще се чувствате комфортно и спокойни, а в стресови ситуации знаете на кого можете да разчитате.

Съществуват четири признака, които показват, че вашият партньор има висока емоционална интелигентност.

1. Добър в спора

Звучи парадоксално, защото идеалната връзка, изглежда, трябва да е без кавги. Реалността обаче е, че търканията са неизбежни и конфликтите понякога водят до качествени промени.

Ако човек има висока емоционална интелигентност, той няма да избегне конфликта, нито ще прояви пасивна агресия. Той може да инициира открито обсъждане на недоразуменията и да води диалог, така че да не се превърне в скандал.

По време на кавга партньорът ви не се опитва да ви надвие, не влиза в лични отношения, не ви лепи етикети, не ви обижда и не се държи грубо. Ако изпусне нервите си и започне да крещи, той е в състояние бързо да се успокои, защото разбира, че не си струва да се държи по този начин. Освен това, знае как да се извини.

Заразно ли е нещастието на вашия партньор?

2. Може да заеме вашето място

Емпатията предполага съчувствие, тоест способността да се гледа на ситуацията през очите на друг човек. Ако партньорът се интересува от вашето мнение, често задава въпроси за това, което мислите и чувствате, знае как да ви изслуша, без да дърпа одеялото към себе си, тогава той очевидно има висока емоционална интелигентност. Важно е и как се държи по време на дискусии, дали е в състояние да приеме вашата гледна точка.

3. Знае как да се справя със силни емоции

Това не означава потискане на емоциите и превключване - човек с висока емоционална интелигентност е в състояние да разпознае какво чувства и да си позволи тази или онази емоция. Ако е тъжен, раздразнителен или депресиран, той ще си даде време да живее с тези чувства и след това постепенно ще се успокои. Той също може да каже на партньора си кога е най-добре да не го закача.

Как да си намерим партньор според нумерологията

Здравословното справяне с трудни емоции не изисква алкохол. По-скоро човек ще предпочете уединение, разходка, ходене на фитнес, книга или филм.

Между другото, човек като правило се справя по-добре със стреса, ако има дългогодишни приятели, с които поддържа силни връзки, разбира се с колеги и роднини. Това означава, че той се справя добре с емоционалната регулация и все още не е уплашил никого около себе си с поведението си.

4. Не се опитва да ви промени

Човекът не изисква никакви промени от вас - той не ви натяква за наднормено тегло, липса на хобита и т.н. Той уважава вашите граници и разбира, че искате да правите някои неща по вашия начин. Той ви позволява да останете себе си, но е готов да ви подкрепи във всичките ви начинания.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес