Междинни закуски, богати на протеини, които ни държат сити през целия ден

9883
Междинни закуски, богати на протеини, които ни държат сити през целия ден
Снимка: https://pixabay.com

Здравословното хранене в съвкупност от някои съображения и лишения в името на здравето ни. То не би ни помогнало само да свалим излишните килограми и след това да се завърнем към предишния си нездравословен начин на живот. Трябва да е обмислено, желано и да искаме да променим начина си на живот изцяло и дългосрочно.

Изкушенията са навсякъде около нас, но бързите въглехидрати и рафинираните захари влияят не само на теглото ни, а и на общото здраве. Протеините също са важен макронутриент, който често бива пренебрегван, а е от голямо значение за правилното функциониране на много системи и органи. Те са много подходящи за консумиране сутрин или по време на междинната закуска, тъй като са засищащи за дълго време и няма да се поддадем на изкушението за нещо вредно.

Ето и няколко примера с добри междинни закуски, богати на протеини:

Сварени яйца

Яйцата са едни от най-добрите източници на протеини и ще ви заситят за дълго време. Те са предпочитани и част от ежедневното меню на повечето спортисти. В сварените яйца няма добавени мазнини, лесни са пренасяне и можем да ги хапваме по всяко време, когато огладнеем.

Ядки

Ядките също са богат източник на протеини, както и на много от необходимите ни витамини и минерали. Те също могат да ни заситят за определено време, но тъй като са и по-калорични е препоръчително да внимаваме с консумираните количества.

Кисело мляко

Още един добър избор за междинно хранене, богато на протеини. Не бива обаче да добавяме много допълнения към него, особено ако са богати на въглехидрати и захари. Здравословна алтернатива е прибавянето на лъжица мед или фъстъчено масло и половин банан. Така получавате богата на протеини и засищаща междинна закуска, която може да не събуди чувството за глад чак до вечерята. 

Извара

Изварата също е добър източник на протеини и чудесен заместител на някои по-маслени и калорични млечни продукти. Затова е и предпочитана от редица треньори и спортисти при изготвянето на хранителни режими.

Боб

Бобовите култури са растителни източници, богати на протеини. Можете да хапнете малко варен боб като междинна закуска, за да потушите глада си за дълго време.

Едамаме

Соевата шушулка също има добро наличие на протеини, както и е добър източник на фибри и въглехидрати. Тези вещества ще ни заситят за дълго време.

Пудинг, приготвен със семена от чиа

Семената от чия съдържат доста калории и не бива да прекаляваме с консумираните количества. Разтворете малко количество в прясно или кисело мляко по избор, прибавете малко плодове и получавате чудесен засищащ пудинг за междинно хранене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com