Направете си сами ефективен препарат срещу бълхи

17494
Направете си сами ефективен препарат срещу бълхи
Снимка: JESHOOTS.COM / Unsplash

Как се появяват бълхите у дома?

Домашните любимци внасят бълхи отвън. Вашите улични дрехи и обувки (много по-лесно е, отколкото си мислите, да донесете яйца от бълхи заедно с мръсотията по подметките на обувките или дрехите си).

Бълхите или дървениците на съседите няма да имат трудности да пропълзят в дома ви. Мазе или таван може да бъдат атакувани от плъхове, които имат бълхи. Ако бълхите щастливо живеят и се размножават във вашия дом, има вероятност те да са там от дълго време. Например, предишните собственици на вашия дом може да не са ги елиминирали напълно или може вече да е имало колония от бълхи в задния ви двор, която наскоро се е преместила във вашия дом.

Както може би вече сте забелязали, бълхите могат да се появят абсолютно навсякъде, така че трябва да премахнете причините за евентуалната им поява стъпка по стъпка. Най-очевидната стъпка е първо да сте сигурни, че вашият дом не е заразен с вредители и че не е нужно те първа да се борите с появата на плъхове . Също така трябва да проверите дали съседите ви имат бълхи.

Почистващи препарати от природата

Как да премахнете бълхите в къщата: Няколко задължителни стъпки

След това можете да започнете! Изберете ден през уикенда и започнете да се отървавате от бълхите. Вече знаете, че е задължително да почистите всички стаи, нали? Това е първата и най-важна стъпка в премахването на домашните бълхи. Така че:

Изперете чаршафите, одеялата, завесите, цялото спално бельо, играчките, възглавниците и одеялата на вашия домашен любимец. Още по-добре е да ги почистите на сухо. Това евентуално ще помогне да се идентифицират не само бълхи, но и дървеници , които са по-видими върху матрака и тапицерията. Измийте всичко при температура от поне 50 градуса по Целзий (колкото по-висока, толкова по-добре, тъй като бълхите са много упорити).

Измийте подовете. Надяваме се да правите това редовно без нашето напомняне, но е полезно да повторим: бълхите разпръскват яйцата си наоколо, поради което подовете в къщата също се нуждаят от често почистване. Не пренебрегвайте ъглите, первазите и зоните под шкафове и други мебели. Можете също да добавите масло от карамфил или мента към водата при миене. Ако е възможно, след измиване нанесете диатомит върху пода, в ъглите и пукнатини или нанесете естествен спрей.

Как да изберем качествен препарат за миене на съдове

Полезен съвет: Бълхите се възпират от миризмата на много тежки химикали и химически съединения като лепило, боя, цимент и шпакловка. Така че може да е подходящ момент да направите ремонт!

Най-добрите домашни средства за бълхи

Всеки, който има домашни любимци, знае проблема: бълхите не само измъчват кучета или котки, но и обичат да скачат върху хората. Кръвопийците оставят след себе си много сърбящи ухапвания и също така са трудни за борба. С тези домашни средства можете успешно да овладеете чумата.

Домашни средства срещу бълхи

Добрите домашни средства за лечение на бълхи са розмарин и лимон, диатомит, оцет и лимон и етерични масла като чаено дърво, лимон или евкалипт.

Добрата хигиена и измиването на заразените мебели и предмети предотвратяват бълхите и помагат при заразяване.

Постоянният сърбеж, ухапвания от бълхи и следи от изпражнения са индикации за заразяване с бълхи.

Бълхите не издържат при температури над 60° или под -18°C.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com