Необичайните употреби на горчицата в домакинството

6799
Необичайните употреби на горчицата в домакинството
Снимка: iStock/Guliver

Тези съвети определено ще бъдат полезни за всеки, което значи, че е редно да ги прегледате и обмислите внимателно. Нека видим кои са необичайните употреби на горчица в нашето домакинство.

Измива чинии

Редовното миене с горчица на прах може дори успешно да замени скъпия сапун за съдове. С нея можете дори да почиствате много омазнени прибори и чинии. Също така, това е супер неутрален продукт, което значи, че е по-евтин и безопасен от почистващите препарати със съдържание на химикали.

За изпиране

Горчицата на прах би могла да се слага в  ръчно и машинно пране. Просто добавяте около 50-100 грама в легена с вода или директно поръсвате върху прането в пералната машина, започвайки процеса на пране както обикновено. Горчицата добре изпира вълнени и копринени тъкани, не измива цвета от дрехите и излъчва свежа миризма. Освен това няма противопоказания за хора, страдащи от различни форми на алергии.

Бори се с петна

Горчицата е чудесна за премахване на петна, особено мазни такива. Просто поръсвате сухата горчица на прах върху замърсената част, изчаква се известно време, докато горчицата поеме мазнините, след което покрийте същата зона с разредената паста от горчица на прах. След като всичко това е направено, артикулите трябва да се измият и изплакнат обилно, както обикновено.

При борба с лошите миризми

Горчицата на прах е чудесен помощник срещу миризми. Може да бъде използван за избърсването на чинии и хладилни рафтове. Ако посипете малко суха горчица в марля и я окачите в гардероба си, можете да се отървете от миризмата на горчица и лошата миризма на мръсни дрехи.

Предотвратяване на вредителите

Горчицата на прах най-вече бива използвана в градинарството за защитата на реколтата от вредители. Може директно да я поръсите  върху почвата, за унищожението на всички вредни насекоми. За предпазването на листата на растенията от гъсеници, листни въшки, охлюви, акари, зелево бяло, напръскайте разтвор от вода и горчица на прах в съотношение 100 грама прах на 10 литра вода.

За подхранване на почвата

Отглеждането на горчица в градината ви ще осигури безценна полза за почвата и отглежданите в нея култури. Корените на растението разрохкват почвата, обогатяват я с кислород, плашат гадинките и охлювите, а неговите цветове привличат пчелите в градината.

Предотвратяване на простуда и настинки

Само една лъжичка: популярна подправка помага за понижаването на холестерола и захарта

Само една препълнена чаена лъжичка пълнозърнеста горчица на ден помага да се понижат холестеролът и нивото на глюкоза в кръвта, са изяс...

Горчицата може да бъде използвана често  в народната ни медицина. Например, за бързото справяне с хремата, накиснете вашите крака в леген с вода и  четири супени лъжици горчица на прах. В допълнение към лечение на настинки, този тип вана може да помогне за успокояване на уморени крака след тежкия  работен ден.

За дезинфекциране

Горчицата на прах може да бъде използвана за дезинфекцирането на малки рани. Просто поръсвате  малко количество от нея  върху раната и кожата около нея.

За шампоан

Горчицата на прах, ако се разреди с вода до хомогенна смес, е възможно да бъде използвана  за измиването на вашата коса и скалп вместо шампоан от магазина. Хората, които използват това естествено лекарство, ще забележат, че косата им е по-силна, придобива нов блясък и расте по-бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни
Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Бог извикал всички хора и на всеки човек връчил кръст, който той трябва да носи до последния си дъх. Посочил им пътя на живота и благословил да вървят...