Nissan Resonance получи приза Eyes On Design

9252

Буквално часове след като в Детройт Nissan представи прототипа Resonance, той бе избран за победител в Eyes On Design Award, награда, присъждана за най-добър концептуален автомобил.

Журито бе спечелено от футуристичния аеродинамичен дизайн, с който Nissan демонстрира бъдещата посока в развитието на дизайна, благодарение на който е сред световните лидери в класа на кросоувърите.

Още подобрения по Nissan GT-R

Емблематичният спортен флагман на Nissan пристигна в Европа с подобрена динамика, по-добра стабилност и дори още по-директно управление...

Resonance е създаден от Nissan Design America, Сан Диего, Калифорния, под ръководството на Широ Накамура, Старши вицепрезидент и Главен креативен директор на Nissan Motor Co.

Resonance впечатлява с наистина смелите си дизайнерски похвати. Сред силно откроимите детайли спада уникалният флуиден дизайн на покрива, впечатлени, създадено от тънки, рязко наклонени А-колони, голям стъклен панел по цялата му дължина и флуиден дизайн на D-колоните.

„Светкавицата” GT-R събра 193 191 долара

Единственият „Bolt Gold” GT-R, който бе пуснат на търг в eBay (от 22 ноември до 4 декември), бе продаден за 187 100 долара....

В интериора впечатление прави новаторският приборен панел върху масивната конзола, от който водачът има достъп до всички инфотейнмънт и комуникационни функции.

Макар Resonance да е представен като дизайнерска концепция, под новаторски изваяните форми е монтирана работеща хибридна система за задвижване. Resonance разчита на задвижване на четирите колела, което се извършва от патентованата от Nissan "един мотор, два съединителя" система, която комбинира конвенционален бензинов двигател с малък работен обем, електрически мотор/литиево-йонна батерия и съвременна система за управление. Също така, Resonance е оборудван със следващото поколение Xtronic CVT® (Continuously Variable Transmission) трансмисия на Nissan.

Замисълът на Resonance е да бъде провокативен, дори поляризиращ. Този дизайн няма за цел да се хареса на традиционните SUV купувачи, а по-скоро на тези, които правят изявление със своя различен избор.

Дебютът на Resonance в Детройт бе съпроводен и с информацията, че Nissan е постигнал рекорден пазарен дял в Европа от 3,9% през 2012 г. Увеличението на пазарния дял идва от продадените 665 756 автомобила на целия европейски пазар през 2012 г., който се е свил спрямо 2011 г., когато Nissan продаде 683 813 автомобила.

$742 млн. ще дадат 74,5% от АВТОВАЗ на Renault-Nissan

Renault-Nissan Alliance и Russian Technologies State Corporation създадоха джойнт венчър с цел финализиране на стратегическото партньор...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...