Пет неща, които хората в щастливи връзки правят, за да бъдат заедно

1117
Пет неща, които хората в щастливи връзки правят, за да бъдат заедно
Снимка: Pixabay

Искате да имате щастлива връзка? Добри новини - ние имаме пет ценни съвета за вас. Вижте кои са те: 

1. Бъдете отворени и честни.

Не става дума да кажете „не ме интересува или не знам.“ Вместо това говорете, като използвате „аз“ твърдения: „Мисля или чувствам, или това е моята мисъл, че ...“ Не забравяйте, че вашите мисли са ваши и вашите мнения са ваши. Те не трябва да бъдат същите като вашите съпрузи и той или тя не трябва да имат същите мисли и мнения като вас. Човек не е „правилен“, а друг грешен; “ те просто са различни. И е добре да се съгласите понякога да не се съгласявате за определени неща. Възможно е обаче да има моменти, когато е необходимо всеки съпруг да компрометира някои от собствените си мисли и мнения, за да се доближи един до друг и да вземе важни решения. Нито вие, нито съпругът ви трябва да се страхувате да изразявате мнението си и да работите заедно за компромис.

2. Започнете с емпатия.

Двойките, които имат здрави взаимоотношения, са способни да изразят съпричастност един към друг в общуването си. Те осъзнават, че за да имат положително взаимодействие, трябва да разберат какво е да „ходим взаимно“. Важно е двойките да могат да изразят, че „получават“ това, което другият човек чувства или мисли, дори и да не чувстват или мислят по същия начин. За да изразя, че „вероятно бих мислил или се чувствал по същия начин, ако бях преживял същата ситуация или проблем в живота си.“ Дори ако някой от вас има различна представа за ситуацията или не го вижда като проблем, важно е да разберете защо партньорът ви мисли и се чувства по този начин. При положителна комуникация двойките прекарват време в разговори за това как всеки човек вижда конкретна ситуация и всеки се опитва да разбере какво би било да чувстваш това, което другият чувства.

3. Говорете от сърце.

Положителната комуникация във връзката означава, че всеки човек чувства дълбока, искрена връзка с другия човек. Това означава, че всеки съпруг ще помисли - и евентуално ще каже на глас - „Обичам те и тъй като те обичам, ми пука за това, което мислиш и чувстваш.“ Изключително важно е да уведомите съпруга си, че се интересувате от това, което той / тя мисли и чувства и че искате да го чуете. Но не е достатъчно просто да го кажем; трябва да следвате. Трябва да обърнете внимание на това, което казва вашият съпруг и наистина да го вземете присърце и да работите, за да го разберете.

4. Никога не използвайте сарказъм или обидни думи, за да нараните другия човек.

Понякога хората използват думи, които нараняват и са саркастични, за да накарат другия човек да се почувства победен и за да постигнат своя собствен начин. Това не е закачлива закачка, в която двойките често се включват, когато се забавляват заедно. Тази комуникация има за цел да обезкуражи и да навреди. Здравословната комуникация означава, че и двамата избягвате да използвате убождащи думи и саркастични забележки, които са предназначени да навредят. Положителната комуникация ви позволява да бъдете честни. Също така позволява на всеки човек да се съсредоточи върху собствените си мисли и чувства по даден проблем БЕЗ да поставя другия човек „на неговото / нейното място!“

5. Наистина, наистина слушай.

Всеки човек трябва да обърне голямо внимание на това, което другият има да каже, което означава, че всеки човек гледа другия и не се разсейва от други неща като компютри, телефони, телевизионни предавания, деца. Ако ви е трудно да останете настроени на съпруга си, докато той / тя говори, може би трябва да попитате дали можете да започнете дискусията в по-добро време, когато не сте по-разсеяни. Или може би трябва да попитате съпруга си за някои разяснения относно това, което се обсъжда. Един от начините да направите това е да кажете това, което смятате, че вашият съпруг казва, и след това да попитате дали следите с разговора. Винаги поддържайте фокус и не прекъсвайте. Също така е важно този, който говори, да е наясно със способността на другия да следи разговора.

Източник: yourtango.com 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com