По колко чаши чай да пием през зимата?

13729
По колко чаши чай да пием през зимата?
Снимка: iStock

Чай за закуска, обяд, следобеден чай и вечеря, можете още между и преди лягане... Толкова сме свикнали с тази напитка, че рядко се замисляме колко чаши консумираме през деня. Но чаят не е вода. Имайки най-богатия химичен състав, тази напитка определено има ефект върху тялото ни. Но винаги ли е само полезeн чая?

Всеки чай – дали черен, зелен или какъвто и да е – има редица свойства, които влияят на тялото ни още от първата чаша. Така че дори с една чаша чай може да направи разликата. Но за да проследите забележимите промени, трябва редовно да консумирате от 4 до 6 чаши на ден: тогава можете да видите ефектите от него (например загуба на тегло, укрепване на кръвоносните съдове и костите и т.н. .). Колкото повече чаши чай пиете, толкова по-очевидни са последиците за здравето.

Никога не пийте чай, приготвен предния ден – вредно е за здравето

Консумацията на чай, приготвен на предния ден, може да причини проблеми със стомашно-чревния тракт, червата и черния дроб. Само след ня...

В същото време е много важно да знаете, че не е толкова важен количеството на изпитата течност, а количеството и качеството на сварените чаени листа: това е (а не броят на чашите) което определя колко различни вещества получаваме чрез чая. Добре, казвате вие, ясно е, че трябва да пиете много качествен чай, за да подобрите здравето си. Но все пак - къде е горната граница, след която ползите могат да се превърнат във вреда?

Кога многото изпит чай е вреден?

Всички изследвания, не показват никакви странични ефекти от пиенето на качествен натурален чай в какъвто и да е обем. Всички съобщения за здравословни проблеми са свързани с употребата на нискокачествен чай, който съдържа флуорид. Неговите разновидности включват пакетчета чай (най-евтиният), разтворим чай, чай без кофеин и някои видове чай във вид кубчета. Суровините за тези продукти обикновено са най-евтините „обрезки“, които съдържат най-голямо количество флуорид, консумиран от чаения храст от земята.

Между другото, най-малко флуориди има в чая от младите горни леторасти, които са най-отдалечени от почвата!

Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да пием този чай

Чаят от лайка е един от най-полезните. Той е перфектното средство за подобряване на съня. Разбира се, това съвсем не е единственото, ко...

Друг важен аспект, за който много хора се интересуват, е съдържанието на кофеин в чая. Някои хора са по-чувствителни към него и наистина трябва да пият чай с повишено внимание, особено следобед. Но за повечето любители на тази напитка процентът кофеин, съдържащ се в чаените листа, е напълно безопасен и не оказва сериозно влияние върху нервната система. Дори ако пиете чай малко преди лягане. Разбира се, тук отново трябва да се знае за процентното съдържание на всички вещества в чая. Когато се съмнявате, най-добре е да се консултирате с човек, който разбира. Или пийте чай, който спомага за здравословния сън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com