Празнуваме 8 март с Google и мотото "Един ден аз ще"

3028
Празнуваме 8 март с Google и мотото "Един ден аз ще"
Снимка: Google

Днес е 8 март - Международният ден на жената. С него се отбелязват на икономическите, политическите и обществените постижения на дамите, като Първият Ден на жената е бил на 23 февруари 1909 г. в САЩ, а по-късно се утвърждава датата 8 март.

Днес и търсачката на Google също празнува с дамите под мотото #OneDayIWill - "Един ден аз ще". Традиционният Doodle днес е видео послание с бъдещите цели и намерения на жени от различни страни по света.

През годините драскулките Doodle ознаменуваха постиженията на жени от науката, гражданските права, журналистиката, спорта, изкуствата, технологията и още. Винаги е голяма чест да отдадеш почит на жените, които са променили курса на историята, понякога пред лицето на препятствия, изглеждащи непреодолими. Но за тазгодишния Международен ден на жената искахме до ознаменуваме достойните за Doodle жени на бъдещето, пишат от Google за мотивацията си зад днешната драскулка.

Забелязахте ли, че на Google липсва "e"? Това е в чест на Жорж Перек

Днес Google отбелязва 80 години от рождението на френския писател и режисьор Жорж Перек. Днешният Doodle, който показва името на т...

От Google са посетили 13 държави, където са говорили с 337 жени и момичета, като са ги помолили да завършат изречението "Един ден аз ще..."

Участвали от съвсем малки момиченца до възрастни жени, а посетените градове са Сан Франциско, Рио де Жанейро , Мексико, Лагос, Москва, Кайро, Берлин, Лондон, Париж, Джакарта, Банкок, Ню Делхи и Токио.

Във видеото участва британската атроположка и етоложка Джейн Гудол, която иска един ден да обсъди въпросите на околната среда с папата, а носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай и активистката Музун Алмелехан споделят своите надежда и цел един ден всяко момиче да може да ходи на училище.

Музиката е на американската музикантка Мерил Гарбъс.

На повечето места за снимки Google използва екип, съставен изцяло от жени. Снимка: Google

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com