Скуката развива въображението и паметта

12369
Скуката развива въображението и паметта

Ново британско изследване оборва досегашното вярване, че скуката е вредна за психологическото и физическо здраве, съобщава БГНЕС. Не само това, но учените са установили напълно противоположна зависимост, а именно, че скуката има доста предимства за мозъка.

Скуката събужда въображението и развива чувството за идентичност. Отрицателните страни на бездействието и отегчението са умора, понижено настроение, депресия, главоболие и др. В същото време изследователите доказали, че скуката насърчава загубата на тегло. Яденето на една и съща храна за по-дълго предизвиква чувство за ситост и намалява апетита. Изнервените ситуации, породени от безпричинното "мотаене" горят излишни калории, което помага да запазите стройна фигура.

Депресия се причинява и от сладки напитки

Учени от Американската академия по неврология предупреждават, че редовната консумация на подсладени напитки увеличава риска от депресия...

Проучването доказва, че хората, които могат да се съсредоточат върху една конкретна задача, са много по-щастливи от останалите, които не могат да си съберат ума. Скуката обаче е много вредна за сърцето. Мъжете и жените, които се оплакват от постоянна депресия, е два пъти по-вероятно да умрат от сърдечна болест или инсулт.

Редактор: Надежда Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com