Убийци на аромати: 6 грешки, заради които парфюмът ви не се задържа върху кожата ви

11057
Убийци на аромати: 6 грешки, заради които парфюмът ви не се задържа върху кожата ви
Снимка: iStock/Guliver

Дълготрайността в продължение на няколко часа не е това, което очаквате от скъп парфюм. Но често причината за промяната в аромата не се крие в неговия състав, а в неочевидни грешки, които вероятно допускате. Решихме да разберем какво влияе на трайността на един аромат и кои грешки ви пречат да се наслаждавате на парфюма си през целия ден.

Втривате парфюма

Интензивността на аромата зависи до голяма степен от зоните, върху които го пръскате. Обикновено експертите съветват да нанасяте парфюма върху зоните на пулсация: шия, китки, колене и лакътни сгъвки. Ефектът от приемането му обаче ще изчезне, ако например втриете аромата в кожата си. Триенето пречи на парфюма да се отвори по естествен начин върху кожата - молекулите на ароматните вещества бързо се разрушават, поради което ароматът е по-малко интензивен.

Още: 6 зодии, които не могат без любимия си парфюм

Пръскате аромата близо до кожата

Не пръскайте парфюма в близост до кожата. Един от най-добрите начини за нанасяне на аромата е с "парфюмен облак". Напръскайте парфюма пред себе си и влезте в ароматен облак, който ще обгърне цялото ви тяло с аромат. Тази техника е най-подходяща за нанасяне на парфюм и тоалетна вода.

Парфюмът не е подходящ за вашия тип кожа

Сухата кожа "поглъща" аромата по-интензивно и той губи интензивността си по-бързо. Това обаче не означава, че хората със суха кожа трябва да подновяват парфюма си по-често - достатъчно е да нанесат овлажняващ лосион или неароматизиран крем, преди да пръснат аромата. По този начин парфюмът ще остане по-дълго върху кожата и ще се разгърне по-постепенно. Можете също така да удължите трайността на аромата, като използвате вазелин или плътен балсам за устни. Нанесете продукта на местата, където обикновено пръскате аромата. Най-подходящото време за нанасяне на парфюм е веднага след душ, когато кожата е попарена и достатъчно овлажнена. По този начин парфюмът ще прилепне по-добре към кожата и ще се разгърне за по-дълго време.

Още: Отблъскващ аромат: 6 нотки в дамските парфюми, които отблъскват мъжете

Неправилно съхранение

Целостта и трайността на парфюма се влияят от температурата, влажността и слънчевата светлина. Най-доброто място за съхранение на парфюм е тъмен шкаф или скрин, далеч от отоплителни уреди. Високите или твърде ниските температури, високата влажност и слънчевата светлина разрушават аромата, поради което с течение на времето мирисът може дори да се промени и да не разпознаете любимия си парфюм.

Избирате грешен аромат

Температурата и влажността на въздуха влияят не само върху целостта на аромата, но и върху неговото развитие и звучене. Леките флорални и цитрусови парфюми ще бъдат почти незабележими през студения сезон, а топлите ориенталски композиции, напротив, през зимата и есента ще се отворят по-меко и ще ви радват по-дълго с богатата си следа.

Още: Фалшиви парфюми - как да ги познаем

Не разпръсквате парфюма върху дрехите

Молекулите на парфюма се придържат добре към естествените материи: памук, кашмир, вълна. Не пръскайте парфюма директно върху тъканта, за да избегнете петна от масло и петна. По-добре е да използвате техниката "парфюмен облак", така че ароматът да ви обгърне изцяло.

Източник: MarieClaire

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com