Фалшиви парфюми - как да ги познаем

6312
Фалшиви парфюми - как да ги познаем
Снимка: iStock

Когато купувате скъп парфюм, искате да сте сигурни, че е оригинален. Фалшивите парфюми се произвеждат по-лесно, обикновено от по-евтини материали и следователно са много по-евтини от оригиналните. Да, те обикновено нямат същото качество или аромат и могат дори да бъдат опасни за здравето ви. Познанията как да различите фалшивите парфюми ще ви помогне да направите своя разумен избор.

Откъде купувате

Повечето покупки на фалшиви парфюми могат лесно да се избегнат, ако пазарувате само от надежден продавач или авторитетен сайт, които доставят стоката си само от оторизирани дистрибутори. На всяка цена избягвайте пазарите, най-вече, когато става въпрос за парфюми.

Ако се разхождате по улицата и видите сергия с парфюми или някой, който директно ви предлага парфюм на ниска цена…гарантираме, че е фалшив.
Ако не познавате дизайна на парфюма, който искате да купите, отидете в някой МОЛ или голям козметичен магазин и го разгледайте. След това може да го поръчате и по интернет, като вече знаете как изглежда и на каква приблизителна цена се предлага.

Цената

Ако цената е изключително ниска, има причина за това. Следвайте правилото “Получавате толкова, за колкото плащате”.
Ако един оригинален парфюм изглежда прекалено евтин, сигурно е фалшив. Макар не винаги това да е показател за качеството. Ако цената е прекалено висока, най-вероятно и продуктът е стойностен. Просто си направете труда да потърсите цената на парфюма в различни сайтове.

Познайте оригиналните парфюми – ето по какво си личат

Проверете бутилката и кутията

Проверете дали бутилката и кутията изглеждат истински. Външният им вид може да ви каже много. Опитното око може да различи истинския парфюм от фалшивия само от опаковката. Гледайте за надписа, граматически и правописни грешки в изписването, некачествено залепена кутия. Истинската опаковка е произведена от висококачествен картон, на който ясно се виждат надписите. Кутии, изработени от тънък, нестабилен материал, обикновено на фалшиви.

Търсете баркода на опаковката. Той трябва да е поставен на най-ниската задна част, а не отстрани. Кутиите на оригиналните парфюми обикновено са опаковани в целофан. Ако този целофан е хлабав и усещате как кутията вътре се движи, това е знак, че по-добре да си купите парфюм от друго място. Проверявайте има ли остатъци от лепило или тиксо. Истинските парфюми не оставят никакви подобни следи.

Цвета на парфюма

Внимателно гледайте дали има различия в нюансите, плътността на цвета или прозрачността.
Дори съвсем лека разлика в цвета може да ви помогне да видите, че парфюмът е фалшив. Истинските парфюми се произвеждат внимателно до най-малкия детайл и всичко се изпипва до перфекционизъм: качество, цвят, аромат…При производството им се използват продукти от най-високо качество, избрани след дългогодишни проучвания.

Булчински парфюм: Как да изберем нежен и приятен аромат

Аромата

Ако имате възможност при покупка на парфюм, помиришете го. Изчакайте, за да усетите базовите, връхните и средните нотки.
Фалшивите аромати отлично имитирам автентичните парфюми по миризмата. И все пак, може да се разпознае. Ароматът може да изглежда подобен само в началото.

Качеството и дълготрайността на фалшивите парфюми са по-слаби. Автентичните парфюми имат три степени на аромат: базисни, средни и връхни нотки. Тази сложност гарантира, че ароматът е многоизмерим и затова трудно се фалшифицира. Фалшивите парфюми имат само връхни нотки, затова и изветряват по-бързо.

Според специалисти основният проблем с фалшивите парфюми е, че не знаете какво има в тях. Те не отговарят на производствените стандарти, често съдържат съставки от ниско качество, някои от които може дори да са токсични. Всичко това носи риск от алергични реакции. Накратко, ако търсите хубав аромат на разумна цена, направете си свое проучване и помнете: “ако цената е прекалено добра, парфюмът не е истински”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Желатин вместо колаген: народен лек за вашата красота

Знаете ли откъде извира река Огоста?

10 мощни положителни утвърждения на Луиз Хей, с които да промените живота си

Чувствате ли живота си блокиран? 4 знака от Съдбата, че сте на грешен път

Психология на речевата атака: как да се научим да поставяме арогантните хора на мястото им

Ето как да се освободите от лоша карма

Топ 3 на най-красивите скални манастири в България

Ефективното естествено средство за отблъскване на мравките

4 логически задачи, които малко хора могат да разрешат. Можете ли вие?

Интимни отношения на жена с много по-млад мъж: плюсове и минуси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com