Вертикален маратон събра пари за добри каузи

1569
Вертикален маратон събра пари за добри каузи
Снимка: ПР

След успешно подобрен рекорд на Гинес през месец март екип “Синьо“ на дружествата, част от белгийската банково-застрахователна група KBC, през септември месец си постави още по-висока цел – служителите от всичките 6 държави, в които групата присъства, заедно с приятели, семейство, клиенти и партньори, да достигнат до Луната. Чрез специално разработена за целта платформа TEAM BLUE CONNECTS служители, клиенти и партньори на Групата можеха да се включват в спортни събития и своеобразно да даряват изминатите от тях километри. В замяна КВС Груп пое ангажимент да монетаризира всеки изминат километър и да дари средствата за местни каузи.

На 4-ти октомври постигането на целта стана факт. Хилядите ентусиасти, които се включиха в TEAM BLUE CONNECTS предизвикателството, регистрираха 397 481 км, с което не само извървяха пътя до Луната, но и провокираха поставянето на нова цел – своеобразно завръщане у дома – с други думи прибавянето на още 384 400 км към крайния резултат. По този начин новата цел беше да изминат 768 000 км чрез своите спортни активности.

България в лицето на ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на ОББ допринесе с над 20 собствени и партньорски събития, в които участие взеха хиляди ентусиасти. А вчера, на 25 октомври, се проведе и закриващото събитие - ОББ Вертикален маратон. Емблематичната сграда с височина от 95 метра, ОББ Милениум център, дом на компаниите от КВС Груп в България, се превърна в домакин на нетрадиционния ОББ вертикален маратон. 24 етажа нагоре, 24 етажа надолу, 1012 стъпала и 190 м денивелация гласеше статистиката, съпровождаща състезанието. Всички посетители имаха възможността изпитат куража си – 24-те етажа на централата ги очакваха, заредени със сили и искрена мотивация, защото стълбите останаха единственият начин да се придвижат в сградата. Над 300 участници, сред които и професионални състезатели, регистрираха своите километри.

Сред тях най-силно впечатление направиха най-младата и най-възрастна участничка, Еланда Джоунс (9 год.) и Бойка Арсова (68 год.), които за късмет се оказаха баба и внучка. Един смесен отбор – на баща с едва 9-месечния му син обра овациите на всички присъстващи. Най-младият участник Преслав Кръстев се състезава в ръцете на баща си Александър като самостоятелен играч и двамата регистрираха изминатите от тях километри по отделно. По впечатляващ начин се представиха и самите служители на КВС Груп България, чийто времена не отстъпиха през резултатите на професионалистите. Успех при жените записа Елена Русева от ОББ, а при мъжете – Николай Дерменджиев, също от ОББ с времена съответно от 7:18 сек и 5:29 сек. В категория професионалисти призовите места грабнаха Лиляна Гоцева (5:07) и Иван Сираков (4:09). Всички участници могат да разгледат своите времена на следния линк: trailseries.bg/обб-vertical-run-results/.

Събитието беше закрито от официална церемония, на която Йохан Тейс, главен изпълнителен директор на KBC Груп съобщи на живо резултатите от TEAM BLUE CONNECTS предизвикателството с връзка, която се излъчваше в централните управления на КВС Груп във всяка държава. Емоциите от ОББ вертикален маратон достигнаха своя връх малко след края на състезанието, когато стана ясно, че предизвикателството е преодоляно успешно с над 770 867 изминати километри, в рамките само на два месеца.

Финансовата подкрепа, която служителите, подкрепени от приятели и партньори спечелиха с общи усилия, се равнява на 500 000 евро. Тя следва да се разпредели сред шестте държави участнички в идните дни, спрямо приноса на всяка. В България набраните суми ще бъдат дарени за каузите "История с бъдеще: висше образование за повече български деца", ОББ StartUp, Българската Коледа, Фондация because и сдружение "Деца с онкохематологични заболявания".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com