Видове работа, които гарантирано ще ви донесат добри доходи

10990
Видове работа, които гарантирано ще ви донесат добри доходи
Снимка: Unsplash

Все по-често се говори за задаваща се икономическа криза. На фона на всичко това е нормално да се зачудим какво бихме правили ако останем без работа за по-дълго време и какви алтернативи да потърсим. В тази статия ще споделим с вас някои идеи за работа, която гарантирано ще ви донесе нелоши доходи, но може да не ви допадне като задължения и отговорности. Вижте за какво говорим: 

Гледане на възрастни хора

Кои са най-търсените професии от бизнеса у нас?

Заявените свободни работни места у нас през месец януари тази година достигат 11 788 броя, което с 3 821 броя повече спрямо предходния ...

Грижата за възрастни хора е нещо, което става все по-нужно в България. Има много стари хора, които просто не могат да се справят сами. Техните роднини са готови да плащат солидни суми за качествени грижи на хора, които да ги гледат и да се грижат за тях. Дори няма нужда да имате някаква специална квалификация. Трябва да сте отговорни и разбиращи и да сте готови за по-крайни неща като това да къпете възрастните хора, да сменяте памперси, да готвите и да давате нужните лекарства. Понякога не са нужни чак такива грижи, но и заплащането е много по-малко. Можете дори да помагате на някой възрастен човек в свободното си време като вид втора работа. 

Гледане на деца

В големите градове и най-вече в София много работещи родители имат огромни проблеми с това, че няма кой да се грижи за децата им. Не са успели да се класират за детска градина, не са имали вариант, в който могат да платят за частна, бабите и дядовците или живеят другаде, или работят. Така родителите остават с единствената опция да наемат детегледачка, която да се грижи за детето определено време. Обикновено тази работа наистина не е за всеки, но не е никак лош вариант ако обичате децата. 

Домашен помощник/домашна помощница

Швеция обяви кои професии ще изчезнат

Шведският институт за оценка на пазара на труда и образователна политика е провел проучване и е идентифицирал няколко десетки професии,...

Понякога семействата, които имат по-големи възможности имат нужда от помощ у дома и са готови да плащат добри пари за това. Може да става дума за чистене, готвене, пране, гладене - обичайни домашни задължения, за които те да нямат време. Често има запитвания за такива услуги в социалните мрежи и в малки обяви онлайн. Проучете дали това е нещо, което бихте искали да вършите и при какви условия. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com