X
 
 

Добротворките, които озелениха басейна "Спартак"

300277 3
Жената, от където и да мине, трябва да създава хармония. В това е убедена Жана Иванова (на снимката долу). Тя е издател, преподавател и води курс по Сакрална архитектура на тялото. От март тази година тренировките на групата й се провеждат в една от залите на басейна "Спартак" в столицата.

"Пейката на любовта", която чака първо предложение за брак

ВИЖ ТУК ПЕЙКАТА НА ЛЮБОВТА В СНИМКИ! Има едно магическо място над Дряновския манастир, което може да зарежда с енергия душите на хорат...

Грижата за тялото чрез дишане и спорт изглежда променят не само физиката, но и душевността на хората. Изострят и чувствителността им към красотата, която ги заобикаля. Така приятелките, които редовно посещават курса на Жана, установяват, че обстановката, която ги посреща на централния вход на басейна "Спартак", има нужда от освежаване. И от дума на дума и тренировка след тренировка активните дами решават да се погрижат за тревната площ пред входа. Помага им едно от момичетата в грепата, което е ландшафтен архитект.

След кратко обсъждане, жените, начело с Жана, преценяват, че трябва да подхранят тревата и да засадят храсти, които да ги радват през цялата година. Идеята е приета радушно от всички и идва ред на действието. Те купуват тревни смески, за да запълнят олиселите участъци. Подбират и саксии с различни храсти, които да засадят на определените от ландшафния архитект места.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО

"Даже не мога да кажа, че аз съм инициатора на цялата работа. Някак идеята се създаде от всички ни, разказва Жана. - Идваме на "Спартак" и тази енергия, която всяка от нас създава и я изнася, ни помогна да действаме. Запитахме се защо по някакъв красив начин да не покажем, че има такива жени, които не само спортуват, но и създават красота край себе си. Искахме да направим нещо за това място, което е своеобразен втори дом за нас".

И една слънчева събота след поредната тренировка, отговорните дами добавиха към спортния екип ръкавици и различни инструменти за обработка на почвата и запретнаха ръкави. Първо почистиха тревата с гребла, след това отстраниха изсъхналите чимове и на тяхно място засяха нови тревни семена. На предварително планираните места в два специални къта до стълбите на стадион "Спартак" дамите посадиха храстите. Цялата работа отне на чевръстите спортистки около два часа.

Добротворката Моник, която подарява играчки

Тя се казва Моник! Малката чаровница е само на 5, а вече е истински добротворец. Като всяко момиченце, и Моник обича приказките за вълш...

"Жената, от където мине, трябва да създава красота и хармония, обясни решението да облагородят зелената площ пред басейна Жана. - И не трябва да е само вкъщи, дори не само и на работното си място. Защо не и пред "Спартак"!? На нас ще ни бъде много приятно 4 пъти седмично да виждаме красивия резултат от труда ни. Ако по същия доброволчески и добротворчески начин всички се включим заедно да направим по нещо малко за местата, на които прекарваме определен период от времето си, може да направим София, а и България, по-различна и много по-красива. Защото изначално човекът е създаден да прави добрини. Съвършеното биологично тяло има предназначение да създава, а не да руши".

А вие добротворци познавате ли?

#shareдобро

Автор: КАМЕЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА

Оператор и монтажист: АЛЕКСАНДЪР ДОБРЕВ

Кутията на Олга, която открива и сбъдва желания

Човек в живота си трябва да се занимава с две неща. С едното - да си изкарва прехраната. Успехът в него се измерва с парите, които е сп...

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Хайде махнете го това около скрола.Делото е хубаво,но тази приставка е толкова е дразнеща!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Браво! Всеки ден чета за добротворците. Невероятна инициатива. Примера им е заразителен. Но моля ви, преместете етикета на по удобно място. Няма защо да ми навирате в очите добротворството, защото започва да прилича на добропринуждаване.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Смях в залата! 10 жени насадили храстче! Вместо на тренировка да ходят в събота да залесяват. Има свободни горски терени и съответните горски стопанства предоставят посадъчния материал безплатно. И ще общуват с жива природа , а не с храст в кашпа.