Еврокомисията обяви 5 наказателни процедури срещу България

4128
Еврокомисията обяви 5 наказателни процедури срещу България

Европейската комисия днес обяви общо 5 наказателни процедури срещу България - една от тях е нова, по другите 4 страната ни получава последно предупреждение, след което случаите може да бъдат внесени в Европейския съд. Това съобщи БНР.

България, заедно с още 11 страни, не е въвела напълно Директивата за трансграничното здравно обслужване и рискува дело в Европейския съд, ако не вземе мерки до два месеца. Тази директива определя правата на пациентите да се лекуват в други държави от Евросъюза и да искат възстановяване на разходите в своята страна.

250 млн. евро санкция за Гърция заради производството на зехтин

Гърция ще трябва да плати глоба от 250 млн. евро заради нарушения по Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС при производството на ...

Последно предупреждение страната ни получава и заради замърсяването на въздуха с фини прахови частици, като според Еврокомисията поне от 2007-а година насам, практически на цялата територия на България, нивото им превишава допустимите норми. Това крие риск от астма, сърдечносъдови и онкологични заболявания.

Друго мотивирано становище, което представлява предсъдебен етап на процедурата, е свързано с невъведената в националното ни законодателство Директива за потребителите, която предвижда по-прозрачни цени, забрана на допълнителните такси при плащане с кредитна карта и по-дълъг период, в който потребителите могат да се откажат от договор за покупка.

Заради липсата на електронен обмен на информация с другите държави-членки в областта на рибарството днес на България беше издадено още едно последно предупреждение.

Първо официално писмо пък е изпратено на властите у нас заради забавяне на общото управление на въздушното пространство, което има за цел да въведе по-ефективна и по-екологично чиста система на въздухоплаване в Европа. 

Гласуването на назначаването на Юнкер за шеф на ЕК се изтегля с ден

Европейските депутати ще се произнесат по назначаването на християндемократа Жан-Клод Юнкер начело на Европейската комисия на 15 юли. И...

Във връзка с наказателната процедура от Европейската комисия срещу България за замърсяване на въздуха заместник-министърът на околната среда Чавдар Георгиев коментира, че през последните години е отбелязан напредък от наша страна по този въпрос. Той посочи, че са предприети мерки за изпълнение на задълженията в Топлолектрическите централи, които са собственост на Христо Ковачки.

"През последните години, поради ниския стандарт на българина, повечето домакинства преминаха към използване на твърдо битово гориво през зимния сезон. Не се полагат достатъчно грижи от общините за подържане хигиената на улиците. Имам предвид, не се предвиждат мероприятия за измиване на улиците. Спрени са два от блоковете на ТЕЦ "Бобов дол". В момента се извършва реконструкция, "Брикел" има въведена сероочистка. Няма в момента голяма горивна инсталация, която да няма сероочистка", коментира Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Булгаргаз" очаква по-ниска цена на газа за май

Бившият директор на “Ел Би Булгарикум” твърди, че сегашното ръководство е с изтекъл мандат

Удар по свободата на медиите: Журналист за ефекта от забраната на реклама на хазарт

Радев се намеси: Вето върху текстове на Закона за инвестициите

Отлагането на либерализацията на тока ще ни коства милиарди от Европа: Говори Атанас Пеканов

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика