Генадий Тимченко: Дойде Маккейн и ни изкара от "Южен поток" в България

34351
Генадий Тимченко: Дойде Маккейн и ни изкара от "Южен поток" в България
Снимка: БГНЕС

Компанията "Стройтрансгаз", чийто основен акционер е Генадий Тимченко, излезе официално от проекта за строителство на газопровода "Южен поток" на територията на България. Руският бизнесмен съобщи това в интервю за ИТАР-ТАСС.

„Играхме по правилата, спечелихме търга за строеж, дадохме приноса си за общата кауза „Южен поток”, но дойде г-н Маккейн (бел. ред. – сенатор Джон Маккейн) и убеди българските власти да се откажат от нашите услуги. Излязохме от проекта, за да не застрашим бъдещето му. „Стройтрансгаз” е компания с международен опит, участвали сме в изграждането на „Северен поток”, работили сме в арабските държави. Сега се наложи „Газпром” да променя собствеността и да вкарва „Центргаз” (бел. ред. – тази компания ще строи газопровода и в Сърбия)”, каза Тимченко.

Орешарски: ЕК откри първи етап от наказателна процедура срещу нас за "Южен поток"

Относно "Южен поток" - имаме уведомително писмо, което по същество е първи етап на наказателна процедура. Под критика е междуправит...

Припомняме, че преди визитата на тримата американски сенатори начело с Джон Маккейн, американското посолство у нас официално припомни, че „Стройтрансгаз” е сред санкционираните от САЩ компании заради ситуацията в Украйна. В консорциума, освен компанията на Тимченко, влизаше и консорциума „Газпроект Юг”, който е свързван с Делян Пеевски. Този консорциум спечели търг за строежа на българската отсечка, проведен за десетина работни дни буквално по коледните празници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика